Η Amazon αντικαθιστά τους εργάτες της στις αποθήκες με ανθρωποειδή [βίντεο] - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Amazon αντικαθιστά τους εργάτες της στις αποθήκες με ανθρωποειδή [βίντεο]Ένα βίντεο που μοιάζει να προέρχεται από το μέλλον αλλά συμβαίνει τώρα μοιράστηκε το BBC News. Εκτυλίσσεται στις αποθήκες της Amazon όπου έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά η χρήση ανθρωποειδών ρομπότ στη θέση των εργατών. Όπως σχολίασε σχετικά η εταιρεία-μεγαθήριο του διαδικτυακού εμπορίου, στόχος της ήταν «να απελευθερώσουμε εργατικό δυναμικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας».

Τα ρομπότ που χρησιμοποιούνται ονομάζονται Digit και έχουν χέρια και πόδια, με τα οποία μπορούν να σηκώσουν και να μεταφέρουν αντικείμενα περίπου όπως και ένας άνθρωπος.

Στο μεταξύ, ο Stuart Richards, εκπρόσωπος του βρετανικού συνδικάτου GMB, σχολιάζει σχετικά ότι «η αυτοματοποίηση της εργασίας στην Amazon είναι η αρχή της απώλειας θέσεων εργασίας. Έχουμε δει ήδη εκατοντάδες δουλειές να εξαφανίζονται».

Η Amazon από την πλευρά της είπε ότι τα συστήματα ρομποτικής της βοήθησαν στη δημιουργία «εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Αυτές περιλαμβάνουν 700 κατηγορίες νέων θέσεων, για ειδικευμένους επαγγελματίες, που δεν υπήρχαν στο παρελθόν στην εταιρεία».

Η ίδια εταιρεία προσθέτει ότι έχει ήδη πάνω από 750.000 ρομπότ (αν και όχι απαραίτητα ανθρωποειδή) που εργάζονται «σε συνεργασία» με το ανθρώπινο δυναμικό, συχνά αναλαμβάνοντας «ιδιαίτερα μονότονα καθήκοντα». Ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας Amazon Robotics, Tye Brady, ξεκαθάρισε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι οι άνθρωποι «είναι αναντικατάστατοι», θέλοντας να διαψεύσει τις φήμες ότι στο μέλλον οι αποθήκες της θα λειτουργούν αποκλειστικά με ρομπότ.

Δείτε το νέο βίντεο: