4 Οκτωβρίου: Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 Οκτωβρίου: Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων


Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, οι φιλόζωοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.


Αυτή η ξεχωριστή ημέρα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ευημερία των ζώων, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και στην αναγνώριση του ζωτικού ρόλου που διαδραματίζουν τα ζώα στη ζωή μας.

Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη σημασία αυτού του παγκόσμιου γεγονότος και στο πώς μπορείτε να συμβάλλετε στο να κάνετε τη διαφορά στη ζωή των ζώων.


Πως και πότε καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1931 από μια ομάδα οικολόγων στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ως ένας τρόπος να αναδειχθεί η δεινή θέση των απειλούμενων ειδών και να προωθηθεί η προστασία των ζώων.

Από τότε, έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η ημερομηνία, η 4η Οκτωβρίου, επιλέχθηκε για να συμπέσει με τη γιορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, του προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος, γνωστού για τη βαθιά του συμπόνια προς όλα τα έμβια όντα.


Οι στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων

Αύξηση της ευαισθητοποίησης: 
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για θέματα που σχετίζονται με τα ζώα, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης των ζώων, της καταστροφής των οικοτόπων και της σημασίας των προσπαθειών διατήρησης.

Προώθηση της ευημερίας των ζώων: 
Η ημέρα αυτή ενθαρρύνει τα άτομα, τις κοινότητες και τους οργανισμούς να αναλάβουν δράση για τη βελτίωση της ευημερίας των ζώων, τόσο των κατοικίδιων όσο και των άγριων.

Ενθάρρυνση της αλληλεγγύης στα ζώα: 
Εμπνέει τους ανθρώπους να γίνουν συνήγοροι των ζώων, είτε υποστηρίζοντας καταφύγια ζώων, βοηθώντας ως εθελοντές, είτε προωθώντας την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Να γιορτάσει τα ζώα:
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον μοναδικό δεσμό μεταξύ ανθρώπων και ζώων και να αναγνωρίσουμε τον θετικό αντίκτυπο που έχουν τα ζώα στη ζωή μας.



Πώς μπορείτε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Υιοθετήστε ή αναλάβετε ένα αδέσποτο ζώο:
Εξετάστε το ενδεχόμενο να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο από ένα καταφύγιο ζώων ή να προσφερθείτε να βοηθήσετε ζώα που έχουν ανάγκη. Το να προσφέρεται σε ένα ζώο μια οικογένεια μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και την ζωή σας προς το καλύτερο.

Υποστηρίξτε φιλοζωικές οργανώσεις:
Συνεισφέρετε σε φιλοζωικές οργανώσεις και ιδρύματα που εργάζονται για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων. Οι δωρεές σας μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους:
Μάθετε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζώα, είτε λόγω απώλειας βιοτόπων, είτε λόγω λαθροθηρίας, είτε λόγω παραμέλησης. Μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους φίλους και την οικογένειά σας για να τους ευαισθητοποιήσετε και αυτούς.

Προσφέρετε εθελοντική εργασία:
Πολλά καταφύγια ζώων και οργανώσεις προστασίας βασίζονται σε εθελοντές. Προσφέρετε το χρόνο και τις δεξιότητές σας για να βοηθήσετε τα ζώα στην κοινότητά σας ή όπου άλλου την έχουν ανάγκη.

Γιορτάστε τα ζώα:
Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα κατοικίδιά σας, δείξτε τους αγάπη και εκτίμηση και σκεφτείτε να οργανώσετε ή να συμμετάσχετε σε τοπικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ζώα την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.


mypet.gr