Τo 2o Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο στη Βουλή των Εφήβων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τo 2o Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο στη Βουλή των Εφήβων


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Τo 2ο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Ανατολικής Θεσσαλονίκης συμμετείχε και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, το οποίο είχε τη θεματική «Αφοπλίζοντας τη Βία», ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που απασχολεί και ταλανίζει ιδιαίτερα τις σύγχρονες κοινωνίες. 

Η ΚΖ’ Σύνοδος (2022 – 2Ο23) της Βουλής των Εφήβων είχε ως κεντρικό θέμα τη βία, ενώ η ομάδα των εφήβων βουλευτών στην οποία ανήκε και ο έφηβος βουλευτής – μαθητής μας, Λαζαρίδης Αντώνης πραγματεύτηκε το υπο – θέμα «Όταν το παιδί κακοποιείται» (παιδική κακοποίηση). 

Αυτή πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και πήραν μέρος σε αυτήν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου οι έφηβοι βουλευτές εργάστηκαν ομαδικά, βιωματικά, ενώ παρακολούθησαν διαλέξεις ειδικών επιστημόνων αναφορικά με το θέμα της παιδικής κακοποίησης και της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού. 

Οι έφηβοι βουλευτές της ομάδας μας συζήτησαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους μέσα σε ένα κλίμα γόνιμης ανταλλαγής απόψεων, πολυφωνίας και προβληματισμού πάνω στο θέμα της παιδικής κακοποίησης, συντάσσοντας το τελικό τους κείμενο, που εκφωνήθηκε παρουσία του Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Παιδείας και πολλών Βουλευτών διαφόρων κομμάτων της Βουλής στα έδρανα του Εθνικού Κοινοβουλίου. 

Η Δημοκρατία μέσα από τους Έφηβους Βουλευτές πήρε αποφάσεις για τον Αφοπλισμό της Βίας … 
Η προσπάθειά μας συνεχίζεται !!!