Το σχόλιο του Χρήστου Φάσσα για το... μέγεθος των ψηφοδελτίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το σχόλιο του Χρήστου Φάσσα για το... μέγεθος των ψηφοδελτίων


Το μέγεθος των ψηφοδελτίων σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο τέως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο Δήμος μας αύριοΧρήστος Φάσσας και το μοιραζόμαστε μαζί σας:

"Υπέπεσε στην αντίληψη μου σήμερα το ψηφοδέλτιο της δημοτικής κοινότητας Θέρμης μιας δημοτικής παράταξης του δήμου μας. Ένα ψηφοδέλτιο που έχει μήκος 86 ολόκληρα εκατοστά (ούτε καν 1 μέτρο), σύμφωνα με τη μέτρηση συμμετέχοντα σε αυτό αγαπημένου φίλου.

Αναρωτιέμαι, πόσοι από αυτούς που θα μπουν στο παραβάν με αυτό παραμασχαλα θα έχουν την υπομονή να το μελετήσουν και να βρουν τους ικανότερους για να τους ψηφίσουν; θα μου πείτε, μπορούν να το μελετήσουν από το σπίτι και να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να ψηφίσουν. 

Θα θυμηθούν, όμως, μέσα στο παραβάν όλα τα άτομα που θέλουν να ψηφίσουν ή θα ξεχάσουν κάποιους από αυτούς και θα βάλουν σταυρους σε όποια άτομα προλάβουν; πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό το τελευταίο, ιδίως σε περιπτώσεις που υπάρχουν πολλοί ικανοί υποψήφιοι. Και οι σταυροί που έχεις δικαίωμα να βάλεις εξαντλούνται, ενώ βλέπεις παρακάτω ονόματα ανθρώπων που θέλεις να ψηφίσεις.

Είναι τεράστιο λάθος η δυνατότητα που δίνει στις παρατάξεις ο εκλογικός νόμος να έχουν αριθμό υποψηφίων που ανέρχεται στο 150% του αριθμού των αιρετών. Να σημειώσω, μάλιστα, ότι αρχικά προβλεπόταν δυνατότητα της τάξης του 100%, που στη συνέχεια διαμορφώθηκε στο 150%.

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο λαθος ενός εντελώς αντιδημοκρατικού νόμου. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα εξωφθαλμα λάθη σε αυτόν το νόμο, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να αλλάξει. Και είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας όσοι ασχοληθηκαμε ή ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση που δεχθηκαμε την ισχύ του συγκεκριμένου νόμου... 

Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών σύσσωμη η κοινωνία των ασχολουμένων με την αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών θα ξεκινήσει αγώνα για την αντικατάσταση του"