Τροφές που βοηθούν να μην πέφτει το τρίχωμα του σκύλου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τροφές που βοηθούν να μην πέφτει το τρίχωμα του σκύλου


Το τρίχωμα ενός σκύλου αποτελεί ένδειξη της συνολικής υγείας του, προσθέτει ομορφιά στην εμφάνιση ενός σκύλου, αλλά λειτουργεί και ως αντανάκλαση της εσωτερικής του ευεξίας.


Ποιες τροφές μειώνουν την τριχόπτωση του σκύλου

Η ενσωμάτωση ορισμένων τροφών στη διατροφή του τριχωτού φίλου σας μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της υπερβολικής τριχόπτωσης και στην προώθηση ενός ζωντανού και λαμπερού τριχώματος. 
Ας δούμε ποιες είναι αυτές.


Άπαχες πρωτεΐνες


Οι άπαχες πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του δέρματος και του τριχώματος. Προτιμήστε πηγές άπαχων πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, όπως μαγειρεμένο κοτόπουλο, γαλοπούλα, άπαχο μοσχαρίσιο κρέας και αυγά

Αυτές οι πρωτεΐνες παρέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας και ενισχύουν τους θύλακες της. 

Τα μαγειρεμένα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, πλούσια σε βιοτίνη και θείο, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και το γυαλιστερό τρίχωμα.


Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ισχυροί σύμμαχοι για την υγεία του δέρματος και του τριχώματος. Ενσωματώστε στη διατροφή του σκύλου σας λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, σκουμπρί ή σαρδέλες. 

Αυτά τα ψάρια είναι γεμάτα με EPA και DHA, δύο τύπους ωμέγα-3 που μειώνουν τις φλεγμονές και διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο. 

Εάν ο σκύλος σας δεν είναι φίλος των ψαριών, μπορείτε να συμπληρώσετε τη διατροφή του με ιχθυέλαιο ή λιναρόσπορο. 

Απλώς φροντίστε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για τη σωστή δοσολογία.


Σύνθετοι υδατάνθρακες

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες παρέχουν σταθερά επίπεδα ενέργειας και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Επιλέξτε επιλογές όπως οι γλυκοπατάτες, το καστανό ρύζι και κινόα

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε β-καροτένιο, η οποία υποστηρίζει την υγεία του δέρματος και του τριχώματος. 

Αυτοί οι υδατάνθρακες περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην υγεία του εντέρου, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει έμμεσα στην υγεία του τριχώματος.



Βιταμίνες και ανόργανα άλατα

Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κυττάρων του δέρματος και για ένα λαμπερό τρίχωμα. Μπορείτε να τη βρείτε σε τρόφιμα όπως τα καρότα, το σπανάκι και το λάχανο

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τα συμπληρώματα βιταμίνης Α, καθώς οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε τοξικότητα. 

Η βιταμίνη Ε δρα ως αντιοξειδωτικό, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και τους θύλακες της τρίχας. Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα φυλλώδη λαχανικά είναι καλές πηγές βιταμίνης Ε.

Η βιοτίνη επίσης υποστηρίζει την υγεία του δέρματος και του τριχώματος. Συμπεριλάβετε στη διατροφή του σκύλου σας τροφές πλούσιες σε βιοτίνη, όπως αυγά, συκώτι και ξηρούς καρπούς. 

Οι κρόκοι αυγών είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε βιοτίνη και παρέχουν μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τη συνολική υγεία του σκύλου σας.


Ενυδάτωση

Το νερό αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της υγείας του δέρματος και του τριχώματος. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό. 

Η ενυδάτωση υποστηρίζει την ελαστικότητα του δέρματος και συμβάλλει στην πρόληψη της ξηρότητας που μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστο τρίχωμα και αυξημένη αποβολή.


Αποφύγετε της φτηνές τροφές εμπορίου


Οι πολύ φτηνές εμπορικές τροφές για σκύλους μπορεί να στερούνται βασικών θρεπτικών συστατικών και να περιέχουν ακόμη και συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του τριχώματος. 

Προτιμήστε τροφές καλύτερης ποιότητας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο παρασκευής σπιτικών γευμάτων για το σκύλο σας.

Πριν προβείτε σε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή του σκύλου σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Μπορεί να σας παρέχει εξατομικευμένες συστάσεις με βάση παράγοντες όπως η φυλή, η ηλικία, το μέγεθος και οι ειδικές ανάγκες


mypet.gr