Προσοχή σε απάτη με δήθεν υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προσοχή σε απάτη με δήθεν υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕΤην προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή απάτης από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι ή εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, εφιστά η εταιρεία.


Τα άτομα αυτά προχωρούν στην απάτη με σκοπό να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία αλλά και στοιχεία των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών (IBAN και άλλα).

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αναφέρει ότι «βάσει των αρμοδιοτήτων του, ο ΔΕΔΔΗΕ ουδεμία αρμοδιότητα έχει αναφορικά με τα θέματα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος ή/και με τη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (power pass)».

«Συνεπώς, τονίζεται ότι ουδείς υπάλληλος ή εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ επικοινωνεί με καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για θέματα που αφορούν σε συναλλαγές που σχετίζονται με την προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπογραμμίζεται ότι ουδείς υπάλληλος ή εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ ζητά ή θα ζητήσει από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (e-banking, IBAN κλπ), είτε τηλεφωνικά είτε μέσω εφαρμογών messenger (viber κλπ)», σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.