Γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές φορούν αθλητικά σουτιέν στους αγώνες; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές φορούν αθλητικά σουτιέν στους αγώνες;



Αν έχεις δει αγώνα ποδοσφαίρου, πιθανότατα έχεις δει και μερικούς ποδοσφαιριστές να φορούν ένα κάπως αντισυμβατικό αξεσουάρ. Όταν βγάζουν την μπλούζα τους στο τέλος, βλέπεις πως κάποιοι δεν είναι εντελώς γυμνοί από μέσα – μένουν με το αθλητικό τους σουτιέν.

Ίσως το πρόσεξες όταν ο Μέσι αντάλλαξε μπλούζα με τον Σάντος, στις 2 Αυγούστου. Ή όταν ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ Χι-τσαν έβγαλε την μπλούζα του μετά το γκολ του απέναντι στην Πορτογαλία, στις 2 Δεκέμβρη 2022.



Ο λόγος που φορούν αυτό το μπουστάκι δεν είναι για στήριξη. Στην πραγματικότητα, είναι γιλέκο που καταγράφει τους παλμούς τους, την ταχύτητα, τα μέτρα που έτρεξαν, τα σπριντ που έκαναν, την ένταση και την έκρηξή τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να το δουν μετά οι προπονητές, οι γιατροί αλλά κι οι ίδιοι οι αθλητές. Με άλλα λόγια, το έχουν για να ξέρουν ποια είναι η σωστή αποκατάσταση, μετά από έναν δύσκολο αγώνα ή μία σκληρή προπόνηση.


Κι ενώ βγάζει νόημα, γιατί μπουστάκι κι όχι smartwatch; Η απάντηση είναι απλή. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ βρίσκεται στην ιδανική θέση ώστε να πιάνει σήμα από τους δορυφόρους του GPS, να μη μετακινείται, να μην ενοχλεί και να μένει σταθερό..