Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δήμου ΘέρμηςΔείτε όλα τα νέα για την Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης ΕΔΩ

Συνδημότες και Συνδημότισσες,
με μεγάλη μου χαρά σάς ανακοινώνω, και επίσημα, ότι στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα είμαι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος για το Δήμο της Θέρμης με τη δημοτική παράταξη «Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης».

Γνωριζόμαστε με τους περισσότερους από εσάς από το 2019, όταν ως υποψήφια δήμαρχος ζήτησα πρώτη φορά τη στήριξη και την ψήφο σας για την ανανέωση σε πρόσωπα, αρχές και νοοτροπίες διοίκησης, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη σε όλες τις δημοτικές ενότητες, σε κάθε γειτονιά, για όλους τους κατοίκους μας.

Η υποστήριξή σας το 2019 - πραγματικά ανεκτίμητη - έφερε την παράταξή μας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια θέση κρίσιμη και εξαιρετικά χρήσιμη.

Με υπευθυνότητα όλα αυτά τα χρόνια, αναδείξαμε τα προβλήματα, στηλιτεύσαμε τα κακώς κείμενα, διεκδικήσαμε, προτείναμε λύσεις, ταρακουνήσαμε τη διοίκηση και πείσαμε για την ορθότητα των αιτημάτων μας, επηρεάσαμε τις αποφάσεις και τη στρατηγική της.
Μας είδατε στα δημοτικά συμβούλια, διαβάσατε στις τοποθετήσεις μας τις θέσεις μας για αυτά που ορίζουν το «σήμερα» αλλά και για όσα καθορίζουν το «αύριο».

Συμφωνήσαμε όταν έπρεπε, υψώσαμε τη φωνή μας όπου χρειάστηκε, βγήκαμε στους δρόμους όταν ήταν απαραίτητο. Όλα αυτά με έναν και μόνο προσανατολισμό, μία και μοναδική πυξίδα: το καλό του Δήμου μας.

Το κυριότερο, όμως, μετά την εκλογική αναμέτρηση του 2019, είναι ότι η σχέση μας έγινε ουσιαστική. Την ώρα που στο δήμο μας έπεφταν γέφυρες, εμείς χτίζαμε γέφυρες εμπιστοσύνης. Είχαμε συνεχή επικοινωνία και αμεσότητα ! Στα προβλήματα, αλλά και στις χαρές !

Η έντιμη σχέση που θεμελιώσαμε αυτή την τετραετία επιβάλλει να σας εκμυστηρευτώ ότι μέσα σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, μετά τις επανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και την απαιτητική επαγγελματική μου καθημερινότητα, η απόφαση να ξαναθέσω υποψηφιότητα, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν.
Συνδημότες και Συνδημότισσες,

δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι επαγγελματίας δικηγόρος και απολαμβάνω το επάγγελμά μου. Όμως έχω επιλέξει ως εξίσου σημαντική και προτάσσω τούτη τη στιγμή, την ενεργή ενασχόλησή μου με τα κοινά, πόσο μάλλον που το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επιτάσσει να δώσουμε όλοι το «παρών».

Είναι σοβαρό το ζήτημα της πάλης με τις παλιές νοοτροπίες, το κίνητρο και οι αρχές με τις οποίες επιλέγει κανείς να ασχοληθεί με τα ζητήματα και να τα επιλύσει, της ισοτιμίας των δημοτών και των οικισμών, του κοινοτισμού, της αξιοποίησης των δημόσιων χώρων, διαφύλαξης των δημόσιων αγαθών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του εκσυγχρονισμού έναντι του ευκαιριακού.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας θα προχωρήσει, μόνο όταν αλλάξει το αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης που οι παλιοί δήμαρχοι αναπαράγουν.

Η μάχη, σήμερα, δεν είναι για το ποιος θα είναι ο αυριανός δήμαρχος, αλλά κάτι πολύ πιο σπουδαίο για την κοινωνία μας.
Με άξιους και ικανούς υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, με περισσότερη γνώση, εμπειρία, με πρόγραμμα με σαφείς προτεραιότητες και προπαντός με δημιουργική διάθεση, με ρεαλιστικό όραμα αλλά και με όνειρα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, σας δηλώνω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ζητώ την ψήφο σας !

Με τόλμη και με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε μαζί, παντού, για όλους !