Πώς θα συνηθίσεις το πρωινό ξύπνημα; - Συμβουλές που θα βοηθήσουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα συνηθίσεις το πρωινό ξύπνημα; - Συμβουλές που θα βοηθήσουν

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που προσπαθείς να μπεις και πάλι σε σειρά.

 Μπορεί να έχεις βγει από τη ρουτίνα σου και πλέον να έχεις κουραστεί να πατάς επανειλημμένα το κουμπί snooze και να περνάς βιαστικά τα πρωινά σου. Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την παραγωγικότητα, τη διανοητική διαύγεια και τη συνολική ευεξία. Ωστόσο, η μετάβαση από νυχτοπούλι σε πρωινό πουλί μπορεί να είναι πρόκληση.

  1. Σταδιακές προσαρμογές: Μην περιμένεις να μεταμορφωθείς ξαφνικά σε πρωινό άτομο μέσα σε μια νύχτα. Ξεκίνησε ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι σου μόλις 15 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα αφύπνισης και αύξησε το σταδιακά για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ώρα πρώινου ξυπνήματος. Αυτή η σταδιακή προσέγγιση κάνει την προσαρμογή λιγότερο τρανταχτή (και επίπονη).
  2. Δημιούργησε ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου: Προσπάθησε να πηγαίνεις για ύπνο και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σου και διευκολύνει το πρωινό ξύπνημα με φυσικό τρόπο.
  3. Καθιέρωσε μια ρουτίνα κατά την ώρα του ύπνου: Ανάπτυξε μια ρουτίνα ύπνου για να σηματοδοτήσεις στο σώμα σου ότι είναι ώρα να χαλαρώσεις. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανάγνωση ενός βιβλίου, ένα ζεστό μπάνιο ή ασκήσεις χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές.
  4. Περιόρισε το χρόνο οθόνης πριν από τον ύπνο: Το μπλε φως που εκπέμπουν τα τηλέφωνα, τα tablet και οι υπολογιστές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου. Επιδίωξε να αποφεύγεις τις οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο.
  5. Τοπόθερησε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι: Τοποθέτησε το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνό σου στην άλλη άκρη του δωματίου, ώστε να πρέπει να σηκωθείς σωματικά από το κρεβάτι για να το κλείσεις. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο να υποκύψεις στον πειρασμό να πατήσεις το snooze.
  6. Έκθεση στο φυσικό φως: Άνοιξε τις κουρτίνες το πρωί για να αφήσεις το φυσικό φως να μπει στο δωμάτιό σου. Το φως του ήλιου βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σου και σε ξυπνάει με φυσικό τρόπο.
  7. Απόφυγε την καφεΐνη και τα βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο: Απόφυγε την κατανάλωση καφεΐνης ή βαριών, πλούσιων τροφών κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σου.
  8. Μείνε δραστήριος: Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου και να σε διευκολύνει να ξυπνάς νωρίς. Ωστόσο, προσπάθησε να αποφύγεις τις έντονες προπονήσεις ακριβώς πριν από τον ύπνο, καθώς μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
  9. Μείνε αφοσιωμένος: Η συνέπεια είναι το κλειδί. Επέμεινε στη νέα ώρα αφύπνισης, ακόμη και τις ημέρες που μπαίνεις στον πειρασμό να κοιμηθείς. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα σου θα προσαρμοστεί και το πρωινό ξύπνημα θα γίνει πιο φυσικό.
  10. Βρες μια πρωινή ρουτίνα που σου αρέσει: Δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα που σε ενθουσιάζει. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαλογισμό, άσκηση, ημερολόγιο ή ένα χαλαρό πρωινό. Το να έχεις κάτι για το οποίο ανυπομονείς μπορεί να κάνει το να σηκώνεσε νωρίς από το κρεβάτι πιο δελεαστικό.