Το νέο εργαλείο της Google που ανιχνεύει εικόνες που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το νέο εργαλείο της Google που ανιχνεύει εικόνες που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνηΈνα νέο εργαλείο εισάγει η Google σε μία προσπάθεια περιορισμού διασποράς της παραπληροφόρησης. Ο τεχνολογικός κολοσσός δοκιμάζει, ειδικότερα, ένα ψηφιακό υδατογράφημα για τον εντοπισμό εικόνων που έχουν κατασκευαστεί από τεχνητή νοημοσύνη.
Το λεγόμενο SynthID, που αναπτύχθηκε από την DeepMind, θα αναγνωρίζει εικόνες που δημιουργούνται από μηχανές.

Λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε τα υδατογραφήματα να είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι, αλλά ανιχνεύσιμα από τους υπολογιστές.

Ωστόσο, η DeepMind δήλωσε ότι το συγκεκριμένο εργαλείο δεν είναι αλάνθαστο.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο να ξεχωρίζει κανείς τις πραγματικές από τις τεχνητά παραγόμενες εικόνες.

Οι εικόνες που αποτελούν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης παράγονται ολοένα και συχνότερα με το πρόγραμμα παραγωγής Midjourney που έχει περισσότερους από 14,5 εκατομμύρια χρήστες.

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας εικόνων σε δευτερόλεπτα, απλώς και μόνο μέσα από οδηγίες κειμένου. Εγείρονται, όμως, αυτόματα ερωτήματα για τα πνευματικά δικαιώματα παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Google ήταν μία από τις επτά κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες που υπέγραψαν στις ΗΠΑ συμφωνία για τη διασφάλιση της ασφαλούς ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.