Σημαντική αύξηση στα διόδια από τον Σεπτέμβριο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σημαντική αύξηση στα διόδια από τον Σεπτέμβριο
Σημαντική αύξηση στα διόδια από τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν οι παραχωριούχοι των αυτοκινητοδρόμων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Σε ανακοίνωσή του δε, το υπουργείο κατηγορεί τους αρμοδίους των αυτοκινητοδρόμων για αναξιοπιστία, ανακοινώνοντάς την σημαντική αύξηση των διοδίων.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του παραθέτει το ιστορικό των συναντήσεων με τους αρμοδίους και κάνει λόγο για σημαντική αύξηση των διοδίων από τον Σεπτέμβριο.


Αυξάνονται τα διόδια: Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

Στην ανακοίνωσή του για τις αυξήσεις στα διόδια αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο πως «Οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων ζήτησαν, στις 3 Ιουλίου 2023, με επιστολή τους προς την Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, με κοινοποίηση στο Γραφείο Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και τη Διεύθυνση Δ17 του Υπουργείου, συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή με αντικείμενο την αναπροσαρμογή διοδίων τελών για το έτος 2023, στη βάση του υφιστάμενου πλαισίου των συμβάσεων παραχώρησης.

»Εξαιτίας της σημασίας του ζητήματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συναντήθηκαν, στις 18 Ιουλίου 2023 και στις 24 Ιουλίου 2023, με τους κ.κ. Δημήτριο Γκατσώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος ΑιγαίουΑ.Ε.», Παναγιώτη Παπανικόλα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Ολυμπία Οδός Α.Ε.», Γεώργιο Συριανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Μορέας Α.Ε.» και Ροδιανό Αντωνακόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Νέα Οδός Α.Ε.» / «Οδός Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.». 

Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ήταν η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση του πολίτη για το 2023.

»Προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια.

»Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι παραχωρησιούχοι, με επιστολή τους στις 28 Ιουλίου 2023, απευθυνόμενοι και πάλι στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, επικαλούμενοι τις συναντήσεις που τους «παραχώρησε» ο Γενικός Διευθυντής, που όμως δεν συμμετείχε σε αυτές, και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης.»

Η ανακοίνωση καταλήγει με την πεποίθηση ότι το δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών.»