Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων – «Πράσινο φως» από την Εισαγγελία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων – «Πράσινο φως» από την Εισαγγελία



«Πράσινο φως» από την Εισαγγελία στην Αστυνομία του Έβρου για τοποθέτηση ειδικών εμποδίων στην Εγνατία, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων.

 Συγκεκριμένα η Εισαγγελία γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση ειδικών καρφιών, μετά τα αυξανόμενα θανατηφόρα τροχαία που έχουν προκαλέσει διακινητές. 
Όπως είχε γράψει και αναδείξει το enikos.gr στις αρχές Αυγούστου κάτοικοι του Έβρου ζητούσαν την τοποθέτηση καρφιών στους κόμβους της Εγνατίας προκειμένου να μπει φρένο στους διακινητές.

«Επειδή το κακό έχει παραγίνει δεν πάει άλλο ας μαζέψουμε υπογραφές για να τοποθετηθούν καρφιά στους κόμβους στην Εγνατία οδό στον Έβρο, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα που πάνε να μπούνε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας θα σκάνε τα λάστιχα τους και δεν θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα, ήδη έχουν χάσει την ζωή τους 2 αθώοι συμπολίτες μας ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε με αυτόν τον φόβο και το άγχος», είχαν γράψει μεταξύ άλλων στο κείμενο του ψηφίσματος. «Ζητάμε την αυτονόητη ασφάλεια στους δρόμους για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» ανέφεραν οι ίδιοι.


Η θετική γνωμοδότηση της Εισαγγελίας

«Η χρήση ως έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά του οχήματος, προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη» τονίζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εφαρμογή του μέτρου των τεχνητών εμποδίων.

Στόχος είναι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ να μπλοκάρουν τα οχήματα των ατόμων που διακινούν παράνομα μετανάστες και που για να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους, δεν διστάζουν ακόμη και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία προκαλώντας ακόμη και θανατηφόρα τροχαία.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική εκπαίδευση στις Αρχές αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα εμπόδια.