Ολοήμερα σχολεία: Και νέα ώρα αποχώρησης των μαθητών - Δείτε τι ώρα θα μπορούν να φεύγουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολοήμερα σχολεία: Και νέα ώρα αποχώρησης των μαθητών - Δείτε τι ώρα θα μπορούν να φεύγουν


Τη δυνατότητα να αποχωρούν οι μαθητές των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων της χώρας και στις 14:55 δίνει με νέα απόφασή του υπουργείου Παιδείας.


Έως τώρα οι μικροί μαθητές μπορούσαν να αποχωρήσουν από το ολοήμερο στις 15:50 ή στις 17:30.

Στόχος της διεύρυνσης της πρόωρης αποχώρησης των μαθητών, είναι η διευκόλυνση των γονέων και των μαθητών.

«Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη στο ολοήμερο σχολείο, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειές τους», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση


Διεύρυνση της πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας προβλέπεται με σχετική απόφαση που υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, για το σχολικό έτος 2023-2024, οι μαθητές των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων όπου εφαρμόζεται το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης όχι μόνο στις 15.50’ ή στις 17.30’, αλλά και στις 14.55’, προς διευκόλυνση των γονέων και κηδεμόνων.

Διευκρινίζεται ότι το νέο ωράριο αφορά στο σύνολο των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Στόχος μας είναι η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων αλλά και η διευκόλυνση και η ευελιξία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. 

Γι’ αυτό και για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, προχωρούμε στην διεύρυνση της δυνατότητας πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και από τις 14.55’.

Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη στο ολοήμερο σχολείο, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειές τους».


cnn.gr