Οι «πρωταθλήτριες» εταιρείες στον κατάλογο των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι «πρωταθλήτριες» εταιρείες στον κατάλογο των μεγαλοφειλετών του ΔημοσίουΕταιρείες που έχουν κλείσει χρόνια και είναι υπό εκκαθάριση, αλλά μεγάλα ονόματα του κλάδου τους, περιλαμβάνονται στη λίστα των νομικών προσώπων με τις μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο ή και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα συνολικά ποσά των οφειλών για τα νομικά πρόσωπα όπως και τα φυσικά πρόσωπα ανέρχονται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια, είναι όμως αμφίβολο πότε και αν θα μπορεί να εισπραχθεί κάποιο μέρος τους.

Πρώτη στη λίστα του υπουργείου είναι η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συνολικές οφειλές που ξεπερνούν τα 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 13.225.296.716,06 ευρώ), από τα οποία 5,5 δισ. είναι η βασική οφειλή προς ΔΟΥ και ελεγκτικά κέντρα και άλλα 7,7 δισ είναι τα συνεισπραττόμενα του Δημοσίου.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες ΑΕ με χρέη προς το Δημόσιο 2,281 δισ. και 1,834 δισ. προς τον e-ΕΦΚΑ. Ψηλά είναι και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές με οφειλές 512 εκατ. ευρώ προ Δημόσιο και άλλα 15 εκατ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία.Από τις περιπτώσεις εταιρειών που ξεχωρίζουν:

Η Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ, που διαχειριζόταν το προ πολλού κλειστό κανάλι Alter, η οποία χρωστά 531 εκατ. στο Δημόσιο και 39 εκατ. στον ΕΦΚΑ,

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με 387 εκατ. και 3,6 εκατ. σε Δημόσιο και ταμεία αντίστοιχα.

Ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος με περίπου 350 και 27 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η εταιρεία ενδυμάτων Sprider με 313 και 11 εκατ. αντίστοιχα, την ασφαλιστική Εγνατία με 336 και 3 εκατ., αλλά χαμηλότερα και την Ασπίς Πρόνοια, επίσης υπάρχουν στον κατάλογο.

Βλέπουμε ακόμη την υπό εκκαθάριση παλαιά Τράπεζα Κρήτης με 163 εκατ. ευρώ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνος με 37 εκατ. προς το Δημόσιο και 67 εκατ. προς τα ταμεία., όπως και η Καπνοβιομηχανία Κεράνης με 78 και 12 εκατ. Αντίστοιχα.

Εντοπίζουμε ακόμη την εταιρεία του Λάκη Γαβαλά με οφειλές 31,8 εκατ. προς το Δημόσιο και 3,8 εκατ. προς τα ταμεία.

Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμη οφειλέτες όπως η ΕΛΒΟ, αλλά και εκατοντάδες εταιρείες μεταφορών, πετρελαιοειδών, όπως και εταιρείες μέσων ενημέρωσης που έχουν κλείσει, διαφημιστικές και άλλες.