Πώς να καταλάβετε αν το αντηλιακό σας έχει λήξει; Υπάρχουν μερικά σημάδια που θα σας βοηθήσουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να καταλάβετε αν το αντηλιακό σας έχει λήξει; Υπάρχουν μερικά σημάδια που θα σας βοηθήσουν

Αν σας έχει μείνει από πέρυσι αντηλιακό και ετοιμάζεστε να το χρησιμοποιήσετε στις διακοπές πρέπει να ελέγξετε πρώτα κάποια πράγματα, ως προς την ημερομηνία λήξης του. Γενικά, το αντηλιακό πρέπει να παραμένει αποτελεσματικό για τρία χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής του, αν και μπορεί να λήξει νωρίτερα, αν δεν είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που το αποθηκεύετε.

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το αντηλιακό σας είναι ακόμα αποτελεσματικό.


Ημερομηνία λήξης του αντηλιακού


Αντηλιακό

Ορισμένα αντηλιακά έχουν μια πολύ σαφή ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι ή στο σωληνάριο, συνήθως στο κάτω μέρος των αντηλιακών σπρέι, στις ετικέτες των μπουκαλιών ή στο άνω άκρο των σωληναρίων με λοσιόν. Σύμφωνα με το Southern Living, τα περισσότερα αντηλιακά παραμένουν αποτελεσματικά για τρία χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής, η οποία μπορεί να βρεθεί στο κάτω μέρος των προϊόντων ή στις ετικέτες τους. Ελέγξτε για ημερομηνία λήξης ή ημερομηνία κατασκευής στο κατάστημα πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν αγοράζετε ένα παλιό προϊόν.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναγράφετε στην ετικέτα των νέων μπουκαλιών αντηλιακού την ημερομηνία αγοράς, ώστε να ξέρετε πόσο καιρό τα έχετε στην κατοχή σας. Μην ξεχνάτε, επιπλέον, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τριών ετών από την ημερομηνία αγοράς και τριών ετών από την ημερομηνία κατασκευής. Η ημερομηνία κατασκευής είναι η στιγμή που ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το αντηλιακό σας. Ο γενικός κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε την καλύτερη δυνατή κρίση σας, ακόμη και αν το μπουκάλι έχει ημερομηνία. Αν αλλάξει, για παράδειγμα, το χρώμα, η σύσταση ή η μυρωδιά, είναι καλύτερο να το πετάξετε.


Ασφαλής αποθήκευση αντηλιακού

Νεαρή γυναίκα με αντηλιακό

Αν και το αντηλιακό πρέπει να έχει περιθώριο χρήσης τριών ετών, αυτό ισχύει μόνο αν δοθεί η κατάλληλη προσοχή όσον αφορά την αποθήκευση. Εάν το αντηλιακό έχει λήξει ή δεν έχει αποθηκευτεί σωστά, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το αντηλιακό σας δροσερό και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως μέρος, ακόμη και όταν βρίσκεστε στην παραλία ή την πισίνα. Μπορείτε να το τυλίγετε σε μια πετσέτα παραλίας, να το βάζετε στην τσάντα σας ή να το αποθηκεύετε στο ψυγειάκι σας.


Σωστή εφαρμογή

Αντηλιακό στα δάχτυλα

Μόλις διαπιστώσετε ότι το αντηλιακό σας είναι ακόμα καλό, φροντίστε να το εφαρμόσετε σωστά. Επαναλάβετε την εφαρμογή του αντηλιακού στο πρόσωπο και το σώμα σας κάθε δύο ώρες και αφού βραχείτε. Τα αντηλιακά που φέρουν την ένδειξη για κολύμπι ή ανθεκτικά στον ιδρώτα δεν είναι αδιάβροχα και εξακολουθούν να πρέπει να εφαρμόζονται συχνά εκ νέου. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 30 γραμμάρια για να καλύψετε ομοιόμορφα ολόκληρο το σώμα σας για κάθε εφαρμογή. Μην ξεχνάτε, επίσης, τις περιοχές που ξεχνιούνται εύκολα, όπως το πίσω μέρος του λαιμού, τα αυτιά, τα χείλη, τις κορυφές των ποδιών και κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών.