Που θα γίνουν ψεκασμοί για τα κουνούπια στην περιοχή του δήμου Θέρμης από Τετάρτη 9 Αυγούστου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Που θα γίνουν ψεκασμοί για τα κουνούπια στην περιοχή του δήμου Θέρμης από Τετάρτη 9 Αυγούστου


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών (προνυμφοκτονία και ακμαιοκτονία) και άλλων ενοχλητικών εντόμων, στην περιοχή του δήμου Θέρμης, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το πρόγραμμα καταπολέμησης περιλαμβάνει δράσεις στο φυσικό και στο περιαστικό περιβάλλον όλων των οικισμών του δήμου, έως και δύο χιλιόμετρα πέριξ αυτών, καθώς και στις αστικές εστίες και εντός των ιδιοκτησιών σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης.Στις 3 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί στους οικισμούς των Ταγαράδων, Αγίας Παρασκευής, Σουρωτής και Βασιλικών και στις 4 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί στους οικισμούς Κάτω Σχολαρίου, Αγίου Αντωνίου, Μονοπήγαδου και Νέου Ρυσίου.


Το πρόγραμμα ψεκασμών έχει ως εξής:


ΤΕΤΑΡΤΗ 9/08/23: 

ΛΙΒΑΔΙ


ΔΕΥΤΕΡΑ 14/08/23: 

ΤΡΙΛΟΦΟΣ – ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ


ΤΕΤΑΡΤΗ 16/08/23: 

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΤΡΙΑΔΙ


ΠΕΜΠΤΗ 17/08/23: 

ΛΑΚΚΙΑ – ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ – ΦΙΛΟΘΕΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/08/23: ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ – ΑΝΩ ΣΧΟΛΑΡΙΟδηγίες προς τους δημότες

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης είναι πολύτιμη η ευαισθητοποίηση και συνεργασία των δημοτών ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους. 


Τα μέτρα αυτά είναι:


• Έπειτα από βροχή θυμηθείτε να απομακρύνετε όλα τα στάσιμα νερά από την αυλή ή το μπαλκόνι σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη κουνουπιών.


• Προτιμάτε να ποτίζετε νωρίς το πρωί και όχι αργά το απόγευμα ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμισθεί και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.


Τέλος, πέραν των δράσεων από πλευράς δήμου και των μέτρων που θα πρέπει να παίρνουν οι κάτοικοι, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία Οικοανάπτυξη που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 8001124424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ή να αναφέρετε το γεγονός στο δήμο Θέρμης στο 2313300754 προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα
.