Φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Από 21/8 οι αιτήσεις πρωτοετών φοιτητών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φοιτητικές εστίες ΑΠΘ: Από 21/8 οι αιτήσεις πρωτοετών φοιτητών


Δικαίωμα στέγασης έχουν οι φοιτητές προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδώn - Τα κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων


Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου θα «ανοίξει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μέσω της οποίας οι πρωτοετείς φοιτητές του Ιδρύματος θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εισδοχής στις φοιτητικές εστίες για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Στον σύνδεσμο εδώ οι πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση τους έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. 

Η αντίστοιχη διαδικασία υποβολής αιτήσεων εισδοχής φοιτητών του ΑΠΘ παλαιότερων ετών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, ενώ στα τέλη του Σεπτέμβρη θα γίνει η ανακοίνωση των πινάκων με τα ονόματα των εισακτέων.

Για τους φοιτητές του ΑΠΘ λειτουργούν τέσσερις φοιτητικές εστίες (κτίρια). Οι τρεις (Α, Β, Γ) βρίσκονται στην περιοχή των 40 Εκκλησιών και η μία (Δ) στο πρώην ξενοδοχείο «Εγνατία» (στο κέντρο της πόλης, Λέοντος Σοφού 11). 

Έχουν συνολική δυναμικότητα περίπου 1.500 κλινών. Στις φοιτητικές εστίες λειτουργεί εστιατόριο που καλύπτει τη σίτιση όλων των δικαιούχων φοιτητών. Σε κάθε κτίριο υπάρχει αναγνωστήριο και ασύρματη δικτύωση (WiFi). Στην Α φοιτητική εστία λειτουργεί κυλικείο, αίθουσα τελετών και εξωτερικός χώρος αθλοπαιδιών.

Δικαίωμα στέγασης έχουν οι φοιτητές προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.


Για να εισαχθεί κάποιος στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις: 

Να έχει την ιδιότητα του φοιτητή/φοιτήτριας του ΑΠΘ, 
να μην έχει ήδη άλλο πτυχίο από ανώτερη/ανώτατη Σχολή, 
η οικογένεια του/της να μην έχει ως μόνιμη κατοικία την Θεσσαλονίκη,  
να μην έχει ιδιόκτητη κατοικία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, 
➭να μην έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του/της.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα ζητηθούν από το σύστημα κατά την διάρκεια ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, είναι αναρτημένα στον διαδικτυακό σύνδεσμο εδώ


protothema.gr