Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Τρέχει η διαδικασία για 1700 Επαγγελματίες Οπλίτες – Πότε λήγουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Τρέχει η διαδικασία για 1700 Επαγγελματίες Οπλίτες – Πότε λήγουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων


Σε εξέλιξη
 βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης 1.700 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που θα καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2023, μέσα από τέσσερις διαφορετικές προκηρύξεις. 


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τις αιτήσεις τους μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής εδώ, ενώ για να συμμετάσχουν θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2023, ορίζεται ως εξής:

Στρατός Ξηράς – 964 θέσεις

Πολεμικό Ναυτικό – 430 θέσεις

Πολεμική Αεροπορία – 298 θέσεις

Κοινό Νομικό Σώμα – 8 θέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οφείλουν να κινηθούν άμεσα, δεδομένου ότι τελειώνουν οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων. 

Συγκεκριμένα, οι προκηρύξεις για Ναυτικό, Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα εκπνέουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου ενώ η προκήρυξη του Στρατού Ξηράς έληξε την Δευτέρα 28 Αυγούστου.


Τι μοριoδοτεί τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

Σύμφωνα με την προκήρυξη στις προσλήψεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως
εξής:

  1. Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 – 50
  2.  ΜόριαΕπίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 – 100 Μόρια
  3. Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 – 150 Μόρια


.