Έρχεται το 112 των δρόμων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται το 112 των δρόμων


Η δραματική κατάσταση με οχήματα να κινούνται με ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα από διακινητές παράνομων μεταναστών στην Εγνατία, κινητοποίησε τις αρχές.


Σε δηλώσεις του ο Αντώνη Πασχάλη, στελέχους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Οδού, ανέφερε την επικείμενη εισαγωγή μιας νέας εφαρμογής για τους οδηγούς. 

Η εφαρμογή αυτή θα λειτουργεί όπως το 112, ενημερώνοντας τους χρήστες για αυτοκίνητα που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsauto, αυτή η εφαρμογή αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους αυτοκινητόδρομους, που θα ενημερώνουν τους οδηγούς που θα κινούνται σε αυτούς, για όλα τα έκτακτα περιστατικά, όπως τροχαία ατυχήματα κλπ.

Η νέα εφαρμογή, η οποία προγραμματίζεται να λειτουργήσει σε πιλοτική φάση τους επόμενους μήνες αρχικά στην Εγνατία και σκοπό έχει να προσφέρει γρήγορες και άμεσες ενημερώσεις στους οδηγούς μέσω μηνυμάτων στα κινητά τους.

Ωστόσο, ο κος Πασχάλης διευκρίνισε ότι πολλά από τα προτεινόμενα τεχνικά μέτρα για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών δεν είναι εφικτά, καθώς θα ήταν παράνομα. 

Οπότε θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Μεταφορών…