Τα φανάρια στους δρόμους της Περιφέρειας Αττικής θα ρυθμίζονται από την Google! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα φανάρια στους δρόμους της Περιφέρειας Αττικής θα ρυθμίζονται από την Google!Το επόμενο χρονικό διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με τη Google, ώστε να ρυθμίζεται ο χρόνος στο «πράσινο» και «κόκκινο» ανάλογα με την «κίνηση».

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αττικής είναι ένα ζήτημα που απασχολεί καθημερινά πολλούς οδηγούς. 

Εν μέσω αυξανόμενης κίνησης και αυτοκινητοκινδύνων, η Περιφέρεια Αττικής διερευνά τρόπους για να διευκολύνει την καθημερινότητα των οδηγών. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση τη Δευτέρα (24/7) με τους αρμόδιους φορείς, κατά την οποία ανακοινώθηκε μια πρωτοποριακή συμφωνία με την Google που αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής, κ. Κίμωνα Λογοθέτη, η συμφωνία αφορά τη σύνδεση των φαναριών στους δρόμους με το σύστημα της Google. 

Συγκεκριμένα, η Google θα αναλάβει τη διαχείριση του χρόνου φωτισμού των σηματοδοτών, δηλαδή του πόση ώρα θα διαρκεί η κόκκινη και πόση η πράσινη φάση, ανάλογα με την κυκλοφορία στον κάθε δρόμο.

Η διασύνδεση των φαναριών με το σύστημα της Google θα επιτρέπει την πραγματικού χρόνου ρύθμιση των χρόνων σηματοδότησης, με βάση τα ακριβή κυκλοφοριακά δεδομένα. 

Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση στους δρόμους θα επηρεάζει άμεσα τον χρόνο φωτισμού των φαναριών, προσαρμόζοντας αυτόματα τις φάσεις ώστε να βελτιώνεται η ροή των οχημάτων και να μειώνονται οι συμφορήσεις.


Ο κ. Λογοθέτης εξήγησε ότι η συμφωνία βασίζεται στη συλλογή και ανταλλαγή δεδομένων. 

Συγκεκριμένα, η Google θα λαμβάνει πληροφορίες από δορυφόρους και κινητή τηλεφωνία σχετικά με την κίνηση των οχημάτων και θα τις αξιοποιεί για να προσαρμόζει τους χρόνους διαφυγής στα φανάρια. 

Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογής δεδομένων θα είναι πολύ πιο αξιόπιστες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους διαδρομής που παρέχει η Google, για εναλλακτικές διαδρομές, με σκοπό την αποτελεσματικότερη κίνηση των οχημάτων.

Η εν λόγω συμφωνία θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που γίνονται για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού και αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αττικής. 

Οι πολίτες θα επωφεληθούν από αυτήν την τεχνολογική καινοτομία, καθώς αναμένεται να μειώσει τον χρόνο που δαπανάται στην κίνηση και να συμβάλει στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.