Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία σε κοινότητες του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία σε κοινότητες του δήμου Θέρμης



//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:
 
Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη αλλά τιμώντας και τις παραδόσεις οι κάτοικοι του Κάτω Σχολαρίου, του Αγίου Αντωνίου και της Περιστεράς εορτάζουν και φέτος τον Προφήτη Ηλία. 

Στο Κάτω Σχολάρι χθες Τετάρτη 19 Ιουλίου, παρουσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, εκατοντάδες συνδημότες μας, συμμετείχαν στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή του δήμου Θέρμης, της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και της ποδοσφαιρικής Ομάδας Απόλλων Κάτω Σχολαρίου, τα μέλη της οποίας εργάστηκαν εθελοντικά την τελευταία εβδομάδα, με στόχο την επιτυχία των εκδηλώσεων.



Στο πλαίσιο του σύντομου χαιρετισμού του ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί «με προγραμματισμό και δουλειά να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της αλλά και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος στα προγραμματισμένα έργα για την περιοχή ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως 
δρομολογήθηκε η επίλυση δύο εκκρεμοτήτων, της παιδικής χαράς και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης που καθυστέρησε λόγω ενστάσεων. 
Ωστόσο, σήμερα βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης με την εγκατάσταση του εργολάβου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Παράλληλα ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, την ανοχή και την υπομονή τους, καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος Θέρμης πρόκειται να σκαφτούν όλοι οι δρόμοι του χωριού προκειμένου να γίνουν οι παροχές σε όλα τα οικόπεδα, ακόμη και σε όσα δεν έχουν χτιστεί ώστε να είναι έτοιμα να συνδεθούν όταν μελλοντικά απαιτηθεί.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στο Σχολάρι μέχρι τώρα, μετά από εκείνο της ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ, το οποίο έως το τέλος του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί

Ανήμερα της εορτής την Πέμπτη 20 Ιουλίου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία Περιστεράς και στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Τρίλοφο.

.