Δροσερό, σπιτικό τζατζίκι - Το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά ενός καλοκαιρινού μπάρμπεκιου
Το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά ενός καλοκαιρινού μπάρμπεκιου
Υλικά
350 γρ. γιαούρτι (πλήρες)
2 μεγάλα αγγούρια
2- 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Μια χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας ή άνηθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
2 μεγάλα αγγούρια
2- 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Μια χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας ή άνηθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Για κρεμώδες τζατζίκι με τέλεια συνοχή πρέπει να αποφύγετε την περίσσεια νερού. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με το ξεφλούδισμα και το ξεσποράρισμα του αγγουριού.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, είτε το τρίβετε είτε το ψιλοκόβετε και σουρώνετε καλά το αγγούρι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
Βήμα 4
Προσθέστε μια πρέζα ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Πασπαλίστε με τη σκόνη πάπρικας.
Βήμα 6
Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να αναπτυχθούν πλήρως οι γεύσεις.
Βήμα 7
Προαιρετικά: λίγο πριν το σερβίρισμα ψιλοκόψτε χοντροκομμένα ένα ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου ή άνηθο και πασπαλίστε από πάνω.