Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό ανά ώρα και όλη μέρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό ανά ώρα και όλη μέραΑν δεν το γνωρίζετε, ήδη, καλό είναι να μάθετε πόσο καίει το κλιματιστικό ανά ώρα και ολόκληρη την ημέρα.

Ενδεικτικά, ένα παλιό κλιματιστικό καταναλώνει περισσότερο από ένα νεότερο. Για παράδειγμα ένα κλιματιστικό σχετικά παλιό 12.000 btu στη λειτουργία ψύξης καταναλώνει 0,23-0,29 €/ώρα. Ένα νεότερο 0,16-0,22 €/ώρα, ενώ ένα inverter καταναλώνει μόλις 0,09-0,14 €/ώρα.

Η κατανάλωση του air condition σε ρεύμα μπορεί να περιοριστεί σημαντικά, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις: Η επιλογή της επιθυμητής θερμοκρασίας παίζει τεράστιο ρόλο στην τελική κατανάλωση. 

Γενικά, καλό είναι να ρυθμίζετε το air condition περίπου έως 10- 12 βαθμούς λιγότερο από την εξωτερική θερμοκρασία. Όσο μεγαλύτερη η απόκλιση από αυτή τη διαφορά, τόσο πιο εντατικά πρέπει να δουλέψει το air condition, για να την επιτύχει, και τόσο περισσότερο ρεύμα θα καίει.

 Επίσης, όσο πιο μεγάλη είναι η θερμοκρασιακή διαφορά του χώρου στον οποίο βρίσκεστε και του περιβάλλοντος, τόσο πιο αργά θα μπορέσει το σώμα σας να ανταποκριθεί στη νέα θερμοκρασία όταν αλλάξετε χώρο.

Τις μέρες του καύσωνα καλύτερα να είναι συνέχεια ανοιχτά, γιατί αν βάζουμε το air condition να δουλέψει μία ώρα και το κλείνουμε για λίγο, μετά καταναλώνει πολύ περισσότερο. Καλύτερα να είναι 8- 10 ώρες διαρκώς σε λειτουργία και σταθερά στους 26 - 27βαθμούς Κελσίου. Τότε η κατανάλωση θα είναι πάρα πολύ χαμηλή και ο χώρος θα έχει ευχάριστη θερμοκρασία.

Άρα αν έχουμε σε λειτουργία επί 24 ώρες ένα κλιματιστικό η ημερήσια χρέωση μπορεί να φτάνει στα 3,6 ευρώ - 4 ευρώ. Αν είναι παλαιάς τεχνολογίας τότε το κόστος είναι σαφώς υψηλότερο.