Εύσημα γονέων και μαθητών για το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εύσημα γονέων και μαθητών για το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του δήμου Θέρμης


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Πολύ θετικές εντυπώσεις και μεγάλη ικανοποίηση από τις οικογένειες που το παρακολούθησαν απέσπασε το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού το οποίο υλοποίησε ο δήμος Θέρμης, μέσω του Δημοτικού Κέντρου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 

Αυτό συμπεραίνεται από τις απαντήσεις που έχουν δώσει σε ειδικό ερωτηματολόγιο ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. 

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Απριλίου του 2023, ο δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με την Career Gate προχώρησε στη δημιουργία του Δημοτικού Κέντρου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 

Μέσα στον πρώτο μήνα έγιναν επισκέψεις σε πέντε γυμνάσια και λύκεια για την ενημέρωση των υπηρεσιών και την υποστήριξη μαθητών και μαθητριών να σχεδιάσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα και να επιλέξουν τις ιδανικές επιλογές σπουδών και επαγγελμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στο διάστημα 11 Απριλίου 2023 με 11 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού 75 συνεδρίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού με εξειδικευμένο σύμβουλο. 

Εξ αυτών, 18 οικογένειες έχουν μέχρι στιγμής μοιραστεί την άποψη τους για το πρόγραμμα, μέσω του ερωτηματολογίου αξιολόγησης των υπηρεσιών που άρχισε να κυκλοφορεί από την έναρξη των ενεργειών. 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δείγμα θεωρείται ικανοποιητικό για την έγκαιρη δειγματοληψία, προσφέροντας μία πρώτη εικόνα των απόψεων του κοινού για το πρόγραμμα (14,6%% του αναφερόμενου πληθυσμού).

Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ οι γονείς μέχρι στιγμής, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που τους παρέχει δωρεάν ο Δήμος Θέρμης. 

Οι ποσοτικοποιημένες αξιολογήσεις βρίσκονται όλες άνω του 90% στην γενική ικανοποίηση. Τα σχόλια των γονέων είναι στο σύνολό τους θετικά, ενώ το πρόγραμμα έχει εντυπωσιάσει γονείς και παιδιά όσον αφορά τα εκπαιδευτικά οφέλη που προσφέρει στην στήριξη σταδιοδρομίας των δημοτών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια, το 92% όσων απάντησαν δηλώνουν ικανοποίηση από το Πρόγραμμα ενώ το 91% αναφέρει ότι θα το συστήσει και σε άλλους. Επίσης το 90% δηλώνει γενική ικανοποίηση από το επίπεδο των συμβούλων του Προγράμματος.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, Στέλιος Αποστόλου αναφέρει: 
Θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά και την ικανοποίησή μας έπειτα από την αξιολόγηση των γονέων σχετικά με το πρόγραμμα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού του δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την εταιρία Career Gate. Οι κριτικές και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η πρωτοβουλία μας σχετικά με την επαγγελματικό προσανατολισμό βασίστηκε στις ξεχωριστές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με την προσωπικότητα και τις κλίσεις τους. Στο πλευρό μας είχαμε εξειδικευμένους συμβούλους για να αναλύσουν και να συζητήσουν μέσω συνεδριών όλες τις προοπτικές των παιδιών. Το εγχείρημά μας αυτό, βρήκε μεγάλη απήχηση τόσο από τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και από τους γονείς τους, δίνοντάς μας μεγαλύτερο
κίνητρο για περαιτέρω δράσεις. Ο δήμος Θέρμης επιθυμεί και δεσμεύεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας, μέσω προγραμμάτων και ημερίδων που αποσκοπούν να του προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια για τη σταδιοδρομία του.