Η πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης! «Ζει» στο χάος των καρτέλ και καλεί τους τουρίστες να μην κουβαλάνε πολλά μετρητά πάνω τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης! «Ζει» στο χάος των καρτέλ και καλεί τους τουρίστες να μην κουβαλάνε πολλά μετρητά πάνω τους



Η Κατάνια, γνωστή και ως "Μαύρη Πόλη" της Σικελίας, έχει μακροχρόνιες σχέσεις με οικογένειες της Μαφίας και η εγκληματικότητα στο δρόμο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Μια μικρή πόλη στην Ευρώπη έχει χαρακτηριστεί ως η πιο επικίνδυνη της ηπείρου λόγω της εγκληματικότητας της. Στη σκιά της Αίτνας θα βρείτε την Κατάνια, γνωστή και ως «Μαύρη Πόλη» της Σικελίας, μια περιοχή που μαστίζεται από την τεράστια επιρροή βαρόνων της Μαφίας.

Τα «εγκλήματα του δρόμου», όπως οι ληστείες και οι κλοπές αυτοκινήτων, οι ξυλοδαρμοί και οι πυροβολισμοί βρίσκονται σε έξαρση, παρά τις προσπάθειες της ιταλικής αστυνομίας να τους πατάξει.

Νωρίτερα φέτος, πραγματοποιήθηκε μια τεράστια σύλληψη ναρκέμπορων στα ανοικτά των ακτών της Κατάνια, όπου η δίωξη ανακάλυψε δύο τόνους κοκαΐνης να επιπλέουν σε κοντινή απόσταση...Ήταν μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις στην ιστορία της χώρας, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία που έχει η χρήση του λιμανιού της Κατάνιας από καρτέλ ναρκωτικών που δρουν στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την Daily Express.

Η περιοχή απέκτησε το παρατσούκλι «Μαύρη πόλη», αφού πολλά από τα κτίριά της έγιναν μαύρα από την έκθεση στην ηφαιστειακή στάχτη. Η σκουρόχρωμη εμφάνισή της και οι συχνές εκρήξεις της Αίτνας έχουν γίνει με την πάροδο των ετών σημαντικός πόλος έλξης τουριστών. Ωστόσο οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος των συμμοριών του δρόμου και των πορτοφολάδων - με αποτέλεσμα να προειδοποιούνται να μην περπατούν στην πόλη τη νύχτα και κυρίως να μην κουβαλάνε μετρητά πάνω τους.

Η "Ndrangheta" θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως η ισχυρότερη συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας. Κατηγορείται για αμύθητα κέρδη από παράνομες δραστηριότητες, φοροδιαφυγή, εμπόριο ναρκωτικών και λαθρεμπόριο όπλων.

Η συμμορία έχει το κέντρο της στην Κατάνια και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα «συνδικάτα εγκλήματος» στην Ευρώπη, έχοντας ξεπεράσει τη σικελική μαφία τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς πέτυχε το κόλπο γκρόσο και παρέδωσε κοκαΐνη αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

Ο ιστότοπος ταξιδιωτικής ασφάλειας Travelsafe-abroad συμβουλεύει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κατάνια: «Μην φοράτε ακριβά κοσμήματα. Βεβαιωθείτε ότι οι τσάντες σας (πορτοφόλι και φωτογραφική μηχανή) είναι κρεμασμένες στο σώμα σας και μην έχετε πολλά μετρητά μαζί σας. 

Να είστε σε εγρήγορση και να γνωρίζετε τους πορτοφολάδες και τους κλέφτες που οδηγούν μοτοσικλέτες και έχουν ως στόχο τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα. Γενικά αποφύγετε να περπατάτε τη νύχτα και πάρτε ταξί, όπως γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό».


.