Καύσωνας Κλέων: Τους… 84 βαθμούς φθάνει η θερμοκρασία στις οροφές αυτοκινήτων – Δείτε φωτογραφίες από θερμική κάμερα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καύσωνας Κλέων: Τους… 84 βαθμούς φθάνει η θερμοκρασία στις οροφές αυτοκινήτων – Δείτε φωτογραφίες από θερμική κάμεραΜε τη σημερινή μέρα να είναι μια από τις πιο ζεστές μέρες του φετινού καλοκαιριού έως τώρα, οι θερμοκρασίες κάνουν την εξωτερική ατμόσφαιρα ανυπόφορη.
Ωστόσο, όσο και αν οι ειδικοί προτρέπουν τους πολίτες να μην βγαίνουν από το σπίτι τους, είναι αναπόφευκτο για κάποιους να μην πάνε στις καθημερινές δουλειές τους.

Με τη βοήθεια μιας θερμικής κάμερας, φαίνονται ακριβώς οι βαθμοί που αναπτύσσονται στο γύρω περιβάλλον, όπως η άσφαλτος, το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό ενός αυτοκινήτου. 

Μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες, διακρίνεται πως, παραδείγματος χάρη, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μπορούν να αναπτυχθούν μέχρι και 69,9 βαθμοί Κελσίου, στο ταμπλό φτάνουν μέχρι και τους 71,9 βαθμούς, ενώ μια οροφή αυτοκινήτου, την οποία «χτυπά» ο ήλιος όλη τη μέρα, αγγίζει και τους 84 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά το εξωτερικό περιβάλλον, τα πράγματα ούτε εκεί είναι ευχάριστα. Όπως φαίνεται μέσω της θερμικής κάμερας, η άσφαλτος του δρόμου αγγίζει τους 57 – 58 βαθμούς Κελσίου, κάνοντάς τη να θυμίζει μέρος βγαλμένο από την Κόλαση. Άλλα σημεία του δρόμου, φαίνεται πως είναι ικανά να φτάσουν και τους 62 βαθμούς.

Με το περιβάλλον να είναι τόσο καυτό, ας σκεφτούμε τα αδέσποτα ζώα τα οποία περιφέρονται στους καυτούς δρόμους και ας βάλουμε λίγο νερό έξω από την είσοδο των σπιτιών μας, αν είναι δυνατό.
π