Φιλοξενία μαθητών/τριών από το Βέλγιο, από το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης και το Γυμνάσιο Επανομής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φιλοξενία μαθητών/τριών από το Βέλγιο, από το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης και το Γυμνάσιο Επανομής


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Με επιτυχία υλοποιήθηκε η β’ φάση του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών μεταξύ των σχολείων: 

3ο Γυμνάσιο Θέρμης (με συμμετοχή 14 μαθητών/τριών) σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Επανομής (με συμμετοχή 19 μαθητών/τριών) τα οποία ανήκουν στην ελληνική αποστολή και Saint Joseph της πόλης Ciney του Βελγίου (με συμμετοχή 33 μαθητών/τριών). 


Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν στις παρακάτω δραστηριότητες:


– Τετάρτη 05/07/2023: 
Υποδοχή της αποστολής του Βελγίου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και μεταφορά στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης, όπου έγινε ξενάγηση από τους/τις μαθητές/τριές μας στους χώρους του σχολείου και παρουσιάστηκε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα επισκέψεων-δράσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι γονείς καλωσόρισαν τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους, προσφέροντας εδέσματα και χυμούς.

– Πέμπτη 06/07/2023: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Πέλλας με χρήση ψηφιακών φορητών συσκευών ( smartphones/tablets) και εμπλοκή των μαθητών/τριών με βιωματικές και διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Ακολούθησε επίσκεψη στα Θερμά Λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ).

– Παρασκευή 07/07/2023: Εκπαιδευτική επίσκεψη στον υγροβιότοπο Επανομής (Natura 2000) και συμμετοχή σε εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα τον υγροβιότοπο Επανομής, το οποίο συνδυάζει παιχνίδι ρόλων, εκπαιδευτική ρομποτική και δράσεις πεδίου.

– Σάββατο 08/07/2023: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ξενάγηση στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και διερεύνηση της ιστορίας μέσα από ένα καινοτόμο, μορφωτικό παιχνίδι με χρήση καθοδηγητικού έντυπου υλικού και ψηφιακών φορητών συσκευών (smartphones/tablets).

– Κυριακή 09/07/2023: 
Ελεύθερη ημέρα δράσεων με τις οικογένειες οι οποίες φιλοξένησαν την αποστολή του Βελγίου.

– Δευτέρα 10/07/2023: Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Χαλκιδική (παραλία του Σάνη με βιωματικές δραστηριότητες και επίσκεψη στον οικισμό της Αθύτου).

– Τρίτη 11/07/2023: 
Επίσκεψη μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στο δημαρχείο της Θέρμης, γνωριμία και συζήτηση με το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ενημέρωση για το σπουδαίο έργο και τις διακρίσεις του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης.

– Τετάρτη 12/07/2023: Αναχώρηση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτριο Τσιότσια, καθηγητή πληροφορικής του Γυμνασίου Επανομής για τη στήριξη και τη δημιουργία των εξαιρετικών καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, την υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Επανομής κ. Ναταλία Εμπεριάδου για την άψογη συνεργασία και την κ. Αναστασία Μεγαλοκονόμου, καθηγήτρια Γαλλικών του 1ου Γυμνασίου Θέρμης για την εθελοντική, πολύτιμη συμμετοχή της (ως διερμηνέας) κατά την υποδοχή της αποστολής και κατά την επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου.

Θερμά ευχαριστούμε την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων κ. Βασιλική Καραστέργιου και τον γραμματέα κ. Ανδρέα Φαρμάκη, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου Θέρμης κ. Αχιλλέα Μεταλούλη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στυλιανό Αποστόλου και τους Δημάρχους Θέρμης και Θερμαϊκού για την πολύτιμη και απαραίτητη οικονομική τους στήριξη, για την υλοποίηση της φιλοξενίας των Βέλγων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Θέρμης ο οποίος μας υποδέχτηκε, συνομίλησε με τα παιδιά, εκφράζοντας το όραμά του, για την έμπρακτη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση και πρόσφερε στους Βέλγους εκπαιδευτικούς βιβλία σχετικά με την ιστορία της Θέρμης.

Τέλος ευχαριστούμε τις οικογένειες που μας εμπιστεύτηκαν και συμμετείχαν, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα “EURODYSSEE” προσφέροντας ζεστή, ελληνική φιλοξενία, καθώς και τη διευθύντριά μας Ελισάβετ Σιμουλίδου για τη συμπαράσταση και την στήριξή της στην υλοποίηση των προγραμμάτων και των δράσεων του σχολείου μας.

Η συνεργασία είναι το συστατικό της επιτυχίας και αυτό είναι το μήνυμα που μαθαίνουμε μέσα από βιωματικές δράσεις, όλοι/ες μας, μικροί και μεγάλοι.


Οι υπεύθυνες του προγράμματος

Μαρία Σεβαστίδου, Καλλιόπη Διδασκάλου, Βιργινία Φλώρου