Σχέδιο δράσης του ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών για το πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στο ΕΠΑ.Λ.” 2022-2023 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σχέδιο δράσης του ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών για το πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στο ΕΠΑ.Λ.” 2022-2023


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών, υλοποίησε ένα καινοτόμο σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». 


Το έργο στο οποίο συμμετείχαν δώδεκα καθηγητές και περισσότεροι από εκατό μαθητές και μαθήτριες διήρκεσε από το Φεβρουάριο του 2023 και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Απλώθηκε στις θεματικές περιοχές των Φυσικών Επιστημών, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας, των Τεχνών και του Πολιτισμού και είχε ως τίτλο: “Οι δρόμοι της τεχνολογίας, των πειραμάτων, του αθλητισμού και της ιστορίας συναντιούνται στο ΕΠΑΛ Βασιλικών“.

Στη διάρκεια του έργου, οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και την αμέριστη υποστήριξη του NOESIS, που είναι και ο φορέας διαχείρισης του έργου, εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα υλικά και ανέπτυξαν τις ακόλουθες δράσεις:

– Σχεδίαση και Κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων για τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών.

– Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών … γιορτάζει.

– Ταξίδι σε έναν κόσμο χωρίς βία.

– Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις γειτονιές της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης.

– Ενδοσχολικό πρωτάθλημα ομαδικών αθλημάτων με σύνθημα: “Ο αθλητισμός βελτιώνει την σωματική και ψυχική υγεία και προάγει την συνεργασία”.

Μέσα από αυτές τις δράσεις οι μαθητές ανέδειξαν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, πειραματίστηκαν και ανακάλυψαν καινούριες γνώσεις, απέκτησαν αυτοπεποίθηση αλλά και εμπειρία πάνω σε καινούργιες διαδικασίες, κυρίως όμως συνεργάστηκαν με κέφι και απόλαυσαν τα αποτελέσματα της δημιουργικότητά τους! (Δείτε το video)

http://epal-vasil.thess.sch.gr/wp-content/uploads/2023/07/MNAE_2023.mp4