Θέρμη: Έρχεται πρόσληψη 20 Δημοτικών Αστυνομικών - Αισιοδοξία για λύση του κυκλοφοριακού στη πλατεία Παραμάνα - THERMISnews.gr
ΗΡΩΝ

Θέρμη: Έρχεται πρόσληψη 20 Δημοτικών Αστυνομικών - Αισιοδοξία για λύση του κυκλοφοριακού στη πλατεία Παραμάνα


Το πάγιο αίτημα του Δήμου Θέρμης για τη πρόσληψη Δημοτικών Αστυνομικών φαίνεται να εισακούστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού σύμφωνα με το ΑΠΕ ετοιμάζεται προκήρυξη για την κάλυψη τέτοιων θέσεων όχι μόνο στη Θέρμη, αλλά και σε άλλους δήμους της χώρας.

Οι παράνομες και ανεξέλεγκτες σταθμεύσεις οχημάτων που δημιουργούν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θέρμη, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των νέων παρκόμετρων που έχουν ήδη εγκατασταθεί αλλά δε λειτουργούν ακόμη, φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες του δήμου που θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τον κυκλοφοριακό στραγγαλισμό της πλατείας Παραμάνα.

Ειδικότερα, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την προκήρυξη που αφορά την κάλυψη 1.213 θέσεων στη δημοτική αστυνομία.

Αυτή την περίοδο το υπουργείο Εσωτερικών καταρτίζει τη λίστα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια θα αποστείλει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου η σχετική προκήρυξη να έχει εκδοθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι προσλήψεις στο αναβαθμισμένο σώμα θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

Οι δήμοι με τις περισσότερες θέσεις προς κάλυψη είναι οι: 
  • Αθηναίων 181 θέσεις, 
  • Θεσσαλονίκης 80, 
  • Πειραιώς 77, 
  • Χανίων 37, 
  • Ηρακλείου Κρήτης 30, 
  • Θέρμης 20
  • Αχαρνών 16, 
  • Θερμαϊκού και Καλαμαριάς 15 και 
  • Χαλκιδέων 13 θέσεις.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: 
  • Να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, 
  • να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και 
  • να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Όσοι κριθούν κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

α) Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄(μία προσπάθεια)

β) Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4′ και 20΄΄(μία προσπάθεια)

γ) ‘Αλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες)

δ) ‘Αλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες)

ε) Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ. έως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι)

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

Όσοι προσληφθούν θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών, που παρέχεται από την ΕΛ.ΑΣ. και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

.