Βασιλικά: Αθωώθηκε ο ιερέας που κατηγορήθηκε για παραβίαση των μέτρων covid - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βασιλικά: Αθωώθηκε ο ιερέας που κατηγορήθηκε για παραβίαση των μέτρων covid





Η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα τον πρώτο καιρό της πανδημίας

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Βασιλικά της Θέρμης, που κάθισε στο εδώλιο για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και για διέγερση σε ανυπακοή.

Η υπόθεση αφορά στο πρώτο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού, για την οποία μάλιστα είχε διαταχθεί και εισαγγελική παρέμβαση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερέας φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να μην εμβολιάζονται και να μην φορούν μάσκες, με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου να αναφέρουν πως «χώρισε το χωριό σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους». 

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τη Μεγάλη Παρασκευή του 2020 κι ενώ υπήρχε εγκύκλιος για να τελεστεί η λειτουργία χωρίς πιστούς, πολίτες μπήκαν στον ναό.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ποτέ δεν έκανε διαχωρισμό ανάμεσα στους πιστούς και ότι ουδέποτε τους προέτρεπε να μην τηρούν τα μέτρα. Αναφορικά με τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής του 2020 ανέφερε πως σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο ναός θα έμενε ανοιχτός για 4 ώρες, χωρίς όμως παρουσία πιστών, ωστόσο κάποιοι περαστικοί είδαν ανοιχτή την πόρτα και μπήκαν.

«Εμείς καταβάλλουμε προσπάθειες να κρατήσουμε τη γαλήνη ανάμεσα στους πιστούς», είπε στην απολογία του και τόνισε πως το ζήτημα «δεν είναι πνευματικό αλλά καθαρά ιατρικό».

«Τη Μεγάλη Εβδομάδα κλείναμε τις πόρτες για μην προκαλούμε τους πιστούς. Τη Μεγάλη Παρασκευή την αφήσαμε για λίγο ανοιχτή. Κάποιοι που περνούσαν μπήκαν μέσα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα που τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε τόσο η διέγερση σε ανυπακοή ούτε και η παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς αν και η εκκλησία άνοιξε, ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να καλέσει τους πιστούς.

Σχετικό video του Μega