Πως να φτιάξουμε μια παγίδα για τα κουνούπια γρήγορα & οικονομικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πως να φτιάξουμε μια παγίδα για τα κουνούπια γρήγορα & οικονομικά





Δημιουργήστε μόνοι σας παγίδα κουνουπιών για να αποφύγετε τα τσιμπήματα, καθώς τα ενοχλητικά έντομα κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους.

Ο έλεγχος των κουνουπιών στο δικό σας περιβάλλον θα περιορίσει την έκθεσή σας σε ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια και θα αποτρέψει τα έντομα από το να γεννούν αυγά γύρω από την περίμετρο του σπιτιού σας. 
Μπορείτε να κρατήσετε μακριά και αποτελεσματικά τα κουνούπια φτιάχνοντας μία απλή παγίδα κουνουπιών DIY.

Πώς να φτιάξετε μια DIY παγίδα κουνουπιών με μαγιά και ζάχαρη



Η παρασκευή ενός μίγματος από ζάχαρη, μαγιά και νερό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παγιδεύσετε τα κουνούπια. «Μετά από λίγες ώρες, η μαγιά αρχίζει να απελευθερώνει ένα σταθερό ρεύμα διοξειδίου του άνθρακα, από το οποίο τα κουνούπια έλκονται πολύ», λέει στο marthastewart.com ο Timothy Wong, ειδικός τεχνικός.

1.Κόψτε το πάνω μέρος ενός άδειου πλαστικού μπουκαλιού, κόβοντας ακριβώς κάτω από το λαιμό.

2. Ανακατέψτε μαζί ένα διάλυμα ζάχαρης και μαγιάς (αν χρησιμοποιείτε ένα μπουκάλι 2 λίτρων, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγιά· για ένα μικρότερο μπουκάλι, χρησιμοποιήστε την ίδια αναλογία και προσαρμόστε ανάλογα τις δόσεις). Βάλτε το διάλυμα στο μπουκάλι.

3. Τυλίξτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (αφήνοντας το πάνω μέρος ακάλυπτο για να πετάξουν μέσα τα κουνούπια) έτσι ώστε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό να είναι σκούρο.

4.Ξαναγεμίζετε την παγίδα με φρέσκια μαγιά και ζάχαρη κάθε λίγες μέρες.


Δείτε το βίντεο που δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία κατασκευής της παγίδας κουνουπιών

 Παρόμοιες παγίδες δουλεύουν και για τις μύγες, ενώ αρκετοί κρεμάνε τέτοιες αυτοσχέδιες κατασκευές στα δένδρα τους για να παγιδεύσουν τα παρασιτικά έντομα.