Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για το Πρόγραμμα καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για το Πρόγραμμα καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Ο Δήμος Θέρμης ξεκινά τη λειτουργία του προγράμματος Καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών έτους 2023. 

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης (Μανδρίτσα 2) και στο Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια από 19.06.2023 έως 31.07.2023 για τα Βασιλικά και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ έως 18/08/2023, με ωράριο λειτουργίας 07:30-15:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή. 
Ώρα προσέλευσης από τις 07:30 έως τις 09:00, με δυνατότητα πρώτης αποχώρησης στις 13:30.

Ειδικότερα για το μήνα Αύγουστο, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος των παιδιών από Βασιλικά, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης ή απασχολούνται αποδεδειγμένα σε Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου. 

Εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα εργαζόμενες μητέρες μονογονεϊκών ή πολύτεκνων οικογενειών και στη συνέχεια γονείς που εργάζονται και οι δύο. 

Οι αιτήσεις άνεργων μητέρων που διαμένουν στο Δήμο Θέρμης, θα καλυφθούν εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές του Προγράμματος μετά την κάλυψή τους ως ανωτέρω. 

Αιτήσεις γονέων από όμορους Δήμους θα καλυφθούν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές και εφόσον έχουν καλυφθεί οι προαναφερόμενες περιπτώσεις γονέων του Δήμου μας.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί θέση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πρέπει να γίνει η αίτηση όσο το δυνατόν συντομότερα, δεδομένου ότι εκτός των ειδικών κατηγοριών (μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες), θα τηρηθεί πρωτόκολλο εισερχομένων αιτήσεων έως την κάλυψη των προς διάθεση θέσεων ανά σχολείο.


Το κόστος συμμετοχής των παιδιών παραμένει στα περσινά επίπεδα: 

➛Για ένα παιδί δώδεκα (12,00) ευρώ την εβδομάδα. 

Για δύο (2) και περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής είναι οκτώ (8,00) ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του καθημερινού προγράμματος τα παιδιά τρώνε πρωινό 9:00-9:30 και μεσημεριανό 13:30-14:00. 

Στα σχολεία υπάρχουν ψυγεία για την συντήρηση των γευμάτων και των ροφημάτων (νερό, χυμός). Ειδικά για τα τρόφιμα που προσκομίζουν τα παιδιά να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να προσφέρετε ζεστό φαγητό.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής συστήνουμε τα παιδιά να βάζουν αντηλιακό, καπέλα και να φοράνε ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Οι αιτήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας.


Πληροφορίες για τις αιτήσεις

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και θα είναι διαθέσιμη από 9 Ιουνίου στο site του Δήμου Θέρμης www.thermi.gov.gr.

Η αίτηση θεωρείται αποδεκτή ΜΟΝΟ εφόσον λάβετε απαντητικό e-mail από την υπηρεσία και ΜΟΝΟ τότε πρέπει να προχωρήσετε σε κατάθεση του ποσού στην εφαρμογή Easy Pay.


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα ακόλουθα:

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

– Βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας της μητέρας σε ισχύ.

– Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή Έντυπο Ε1 (3η σελίδα) της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.

– Πρόσφατη Ιατρική Βεβαίωση (όχι προγενέστερη του Σεπτέμβρη 2022), υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες ή πρόσφατο Δελτίο Υγείας.

– Υπεύθυνη δήλωση των εχόντων τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς).

– Αποδεικτικό κατάθεσης.

Κατάθεση αιτήσεων για το Πρόγραμμα καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών

Οδηγίες Χρήσης Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Open1|EasyPay

Τα ανωτέρω πρέπει να τα προσκομίσει ο γονέας στο Σχολείο που θα επιλέξει, κατά την 1η ημέρα παρακολούθησης του παιδιού/ων του προγράμματος.

Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Easy Pay την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το https://easypay.open1.eu/

Συνημμένα θα βρείτε οδηγίες για την εγκατάσταση και λειτουργία της εφαρμογής.

Κατά την πληρωμή, επιλέγετε τα ΚΔΑΠ και στην επόμενη καρτέλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αναγράφετε το/τα ονοματεπώνυμο/α του/των παιδί/ων σας, το email σας και στις Παρατηρήσεις να βάζετε την ένδειξη: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ 2023».

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2392330214 & 223