Ο δήμος Θέρμης ανήρτησε την Παλαιστινιακή σημαία σε ένδειξη αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο δήμος Θέρμης ανήρτησε την Παλαιστινιακή σημαία σε ένδειξη αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού



Η 15η Μαΐου είναι η ετήσια επέτειος μνήμης της Νάκμπα του 1948, όταν 15.000 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν, 950.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από τις πατρογονικές εστίες τους και 481 Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις εξαφανίστηκαν από το χάρτη ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, ξεκινώντας την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης. 

Ανήμερα της 75ης επετείου της Νάκμπα ο δήμος Θέρμης, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ανήρτησε στον ιστό του δήμου την Παλαιστινιακή σημαία.



Σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή επέτειο ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τονίζει ότι 
η Παλαιστινιακή Νάκμπα, η οποία ξεκίνησε στις 15 Μαΐου του 1948, συνεχίζεται δυστυχώς μέχρι και σήμερα και η σημερινή επέτειος δεν σηματοδοτεί απλώς τα 75 χρόνια από την Νάκμπα, αλλά 75 χρόνια με αλλεπάλληλες απόπειρες εθνοκάθαρσης και ξεριζωμού των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους. 
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του να ζει στη γη του, σε ένα ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης, με έδρα την Ιερουσαλήμ