Γνωριμία με τη Μακρίνα Βιόλα Κώστη - Την υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γνωριμία με τη Μακρίνα Βιόλα Κώστη - Την υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης



Γεννήθηκα το 1984 στην Κορυτσά, μεγάλωσα στη Φλώρινα. Από το 2010 κατοικώ στη Θέρμη με τον Γιώργο και τα δυο μας παιδιά. Είμαι διδάκτωρ του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ και εργάζομαι ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΚΕΤΑ). Παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και έχοντας αναλάβει υπεύθυνες θέσεις στο κόμμα, θεωρώ πως μπορώ να συμβάλλω στο πεδίο του κοινοβουλευτικού έργου.

Στην "οικονομική ανάπτυξη για λίγους" της Δεξιάς εμείς αντιπαραθέτουμε την "οικονομία για την κοινωνική ευημερία", που ξεκινά με τη συμμετοχή των πολιτών από τις τοπικές κοινότητες και τις περιφέρειες και φτάνει στον κεντρικό δημοκρατικό σχεδιασμό για την ικανοποίηση των πραγματικών κοινωνικών αναγκών.

Ως νέα γυναίκα, μητέρα και εργαζόμενη γνωρίζω τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των ανθρώπων της γενιάς μου. Θα δώσω την κρίσιμη μάχη ως εκπρόσωπός σας μέσα από τις τάξεις του μεγαλύτερου κόμματος της Αριστεράς. Σε μια αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, όπου ο πολίτης έχει παραμεριστεί από τα κέντρα αποφάσεων, να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα με τη δική μας φωνή στο κοινοβούλιο.


Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος και γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών;

Τρεις είναι οι κυριότεροι λόγοι του αγώνα που θέλω να δώσω: ανόρθωση του βιοτικού μας επιπέδου, αποκατάσταση της δημοκρατίας και εστίαση στο μέλλον της χώρας δηλαδή τους παραμελημένους νέους. 
Η στράτευσή μου μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν και είναι δεδομένη. Θεωρώ πως με την πολιτική εμπειρία και τις επιστημονικές μου γνώσεις μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα από την πρώτη γραμμή μάχης στο κοινοβούλιο. Πόσο μάλλον που ως νέα γυναίκα και μητέρα συναισθάνομαι άμεσα τα προβλήματα της γενιάς μου όσο κι αυτής που έρχεται.


Τι πιστεύετε πως δεν έκαναν οι προηγούμενοι βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε;

Οι περισσότεροι/-ες από τους/τις προηγούμενους/-ες βουλευτές/βουλεύτριες θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα. Το έργο τους είναι στην κρίση του ελληνικού λαού στον οποίο απευθύνονται, όσο βεβαίως και της ηγεσίας του κόμματος που τους επιλέγει. 
Σε κάθε περίπτωση η ζωή μαζί με τις νέες ανάγκες αναδεικνύει ενδεχομένως και νέους ανθρώπους ικανούς να τις εκπληρώσουν. Η ανανέωση και ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού είναι πιστεύω στη λογική κάθε κόμματος που αποζητά την εξέλιξη και βελτίωσή του.


Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται περισσότερη ζωή που θα έρθει από σταθερές, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενταγμένες σε έναν εξωστρεφή προς τα Βαλκάνια καταμερισμό εργασίας. 
Για τον σκοπό αυτόν πρέπει να ενισχυθούν οι δημόσιες και κοινωνικές υποδομές της ώστε να εκπληρώσει αποτελεσματικότερα τον κομβικό ρόλο της ως διεθνές διαμετακομιστικό, εμπορικό, ερευνητικό, πολιτισμικό και τουριστικό κέντρο της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων. 
Κατάλληλος σχεδιασμός, ιεράρχηση προτεραιοτήτων και διοχέτευση πόρων για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων είναι νομίζω τα ζητούμενα από όσους/-ες εκλεγούν.