Λακκιά: Ξεκινά τη λειτουργία του το ΚΑΠΗ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λακκιά: Ξεκινά τη λειτουργία του το ΚΑΠΗ


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Έχοντας ως γνώμονα τη συνεχή φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας ο δήμος Θέρμης προχώρησε στη δημιουργία μιας ακόμη κοινωνικής δομής και συγκεκριμένα, ενός ακόμη Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, αυτή τη φορά στην Λακκιά. 

Με το νέο ΚΑΠΗ ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας δομών φροντίδας ηλικιωμένων σε κάθε Κοινότητα και χωριό του δήμου Θέρμης.



Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, αλλά διακόπηκε λόγω της πανδημίας και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες. 

Μέσα από τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Θέρμης βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος και ακολούθησαν οι εργασίες διαμόρφωσης, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του κτιρίου. 

Ταυτόχρονα η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου έτρεξε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στις 17 Μαΐου έγινε ο μειοδοτικός διαγωνισμός με τη συμμετοχή ιδιώτη που προσέφερε το χώρο προς μίσθωση από το δήμο Θέρμης. 

Ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του χώρου και το ΚΑΠΗ Λακκιάς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι στη διάθεση των ηλικιωμένων της περιοχής, έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του.



Η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού, σε δηλώσεις της ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν και συνεργάστηκαν άψογα για τη δημιουργία αυτής της απαραίτητης δομής για τη Λακκιά. 
Αρχικά το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο για τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημα των ηλικιωμένων της Λακκιάς, το Νομικό Πρόσωπο που ξεκίνησε την όλη προσπάθεια, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής που συνέχισε τις διαδικασίες με γοργούς ρυθμούς, την Τεχνική Υπηρεσία για τη σημαντική συμβολή της και την Οικονομική Υπηρεσία που με ταχύτητα έτρεξε τις διαδικασίες του μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση του χώρου. Η δημοτική αρχή Θέρμης θα συνεχίσει να βρίσκεται πλευρό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους