Ο δήμος Θέρμης βράβευσε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν για τις δεξιότητές τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο δήμος Θέρμης βράβευσε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν για τις δεξιότητές τους



Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αξιοποίησαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες, τις ιδιαίτερες κλίσεις και τις δημιουργικές τους δεξιότητες, βράβευσε ο Δήμος Θέρμης. 

Την εκδήλωση η οποία έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του δήμου Θέρμης. Την εκδήλωση χαιρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα δημόσια σχολεία, επικροτώντας τόσο τα παιδιά με τις ιδιαίτερες δεξιότητες τους, όσο και τους δασκάλους, καθηγητές αλλά και γονείς που ομαδικά συμβάλουν σε αυτές τις επιτυχίες. 


Στη συνέχεια η Χρύσα Κληματσούδα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης και συντονίστρια της συγκεκριμένης εκδήλωσης μίλησε για την ανάγκη επιβράβευσης της προσπάθειας των μαθητών, καλώντας στο βήμα τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στυλιανό Αποστόλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με ενθουσιασμό την υλοποίηση αυτής της ιδέας.



Σπουδαίοι ομιλητές, ο κάθε ένας αναγνωρισμένος στον τομέα του, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και έδωσαν στους μαθητές του Δήμου Θέρμης περισσότερα κίνητρα μέσα από τα δικά τους βιώματα ώστε να συνεχίσουν την αξιόλογη προσπάθειά τους. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, βράβευσαν 107 παιδιά, σχολεία και ομάδες που διακρίθηκαν σε τομείς όπως, μαθηματικά, φυσική, ρομποτική, αθλητισμό, χορό, κινηματογράφο, φωτογραφία, τραγούδι κ.ά.


Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του Συλλόγου Μονοπηγάδου, για την πρωτοβουλία φιλοξενίας και έμπρακτης στήριξης των Ουκρανών προσφύγων καθώς και του Αθλητικού Συλλόγου Θερμαϊκού για την δημιουργία ομάδας υποστήριξης παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες στο φάσμα του αυτισμού. Βραβεύτηκε επίσης ο παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών Γκρέμης Μωϋσιάδης για τις σπουδαίες διακρίσεις του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Βούλα Πατουλίδου (αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης), Άγγελος Χαριστέας (αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Άννα Μυκωνίου (πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), Κούλα Γιαννακίδου (πρωταθλήτρια Ελλάδος, βαλκανιονίκης), Τατιάνα Παπαδοπούλου (διευθύντρια ομάδας σύγχρονου χορού «Χορευτές του Βορρά»), Στέφανος Διαμαντόπουλος (ιδιοκτήτης Ομίλου Ράδιο Θεσσαλονίκη), Στέλλα Μπεζεργιάννη (πρόεδρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ), Αθανάσιος Κοντονικολάου (γενικός διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ), Ηλιάνα Τσιαπράζη-Στάμου (Commercial Director της Eduk8), Μιχάλης Γεράνης (πρόεδρος ΦΟΣΔΑ – Κεντρικής Μακεδονίας), Στέλλα Μιχαηλίδου (σκηνοθέτης – συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας), Ελευθερία Θανούλη (καθηγήτρια Θεωρίας Κινηματογράφου στο τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ & πρόεδρος του δ.σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος (καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών & Επιστημών Τέχνης – καθηγητής Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Στέλιος Αγγελούδης (πρόεδρος Ολυμπιακού Μουσείου), Λίλη Τζιλή (υπεύθυνη Οικογενειών Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).


Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Κελεσίδης, οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος και Κωνσταντίνα Αδάμου. Παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης Νανά Παπαδάκη, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης και Στέργιος Γκιζάρης καθώς και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Πλαγιαρίου Νικόλαος Κουλέττας και Αγίας Παρασκευής Μαρία Τζιόλα Τσιουβάκα.