Γιατί δεν πρέπει να μασάμε τσίχλα με άδειο στομάχι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί δεν πρέπει να μασάμε τσίχλα με άδειο στομάχι




Το μάσημα της τσίχλας, όσο κι αν σας ανακουφίζει από την πείνα όταν θέλετε κάτι να φάτε αλλά δεν έχετε ούτε ένα σνακ εύκαιρο, δεν πρέπει να επιλέγεται όταν το στομάχι είναι άδειο, όπως συμβαίνει και με την κατανάλωση κι άλλων τροφών.


Σύμφωνα με το WebMD, η τσίχλα έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία. Η αυξημένη παραγωγή σάλιου που λαμβάνει χώρα κατά τη μάσηση τσίχλας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσφορία της παλινδρόμησης οξέος.

Επιπλέον, η τσίχλα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της ναυτίας, ενισχύει τη μνήμη, ακόμη και καταπολεμά την κούραση.
Ορισμένες έρευνες δείχνουν, επίσης, ότι το μάσημα τσίχλας μπορεί να βοηθήσει να περιοριστεί η επιθυμία για σνακ.

Μια μελέτη του 2009 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που μασούσαν τσίχλες συνολικά 3 φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας το πρωί κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και συνέχιζαν να αισθάνονται χορτάτοι όλη την ημέρα.

Ενώ, όμως, αυτά μπορεί να ακούγονται σαν δελεαστικά προνόμια, το μάσημα τσίχλας με άδειο στομάχι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.


Το μάσημα τσίχλας με άδειο στομάχι μπορεί να το βλάψει

Σύμφωνα με το healthdigest.com, όταν μασάτε τσίχλα με άδειο στομάχι, το στομάχι σας παράγει το οξύ που απαιτείται για τη διάσπαση και την πέψη των τροφών. Χωρίς τροφή για πέψη, αυτά τα οξέα λειτουργούν στο ίδιο το στομάχι και μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα τοιχώματά του. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας κατάστασης γνωστής ως γαστρίτιδα.

Η γαστρίτιδα εμφανίζεται όταν ερεθίζεται το τοίχωμα του στομάχου, με αποτέλεσμα ερυθρότητα και πρήξιμο, αναφέρει το healthdigest.com

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, ναυτία, απώλεια όρεξης, καθώς και κοιλιακή αιμορραγία, που υποδεικνύεται από αιματηρό εμετό ή κόπρανα.

«Το να μασάς τσίχλες με άδειο στομάχι δεν είναι ποτέ καλή ιδέα», λέει η διατροφολόγος των διασημοτήτων Pooja Makhija στο Instagram, αναφέρει το healthdigest.com

«Επειδή το μάσημα κάνει το πεπτικό σας σύστημα να παράγει περισσότερο πεπτικό οξύ. Το οξύ μπορεί να καταστρέψει την επένδυση του στομάχου σας, καθώς δεν υπάρχει τροφή που να καλύπτει την κοιλιά προκαλώντας έτσι έλκη».