Οι μπαμπάδες διαχειρίζονται καλύτερα τα ξεσπάσματα θυμού των παιδιών - Τι έδειξε νέα έρευνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι μπαμπάδες διαχειρίζονται καλύτερα τα ξεσπάσματα θυμού των παιδιών - Τι έδειξε νέα έρευνα



Τα ξεσπάσματα θυμού των μικρών δεν είναι αστεία.
Τα συναισθήματα που εκδηλώνονται, όταν ένα παιδί χάνει την ψυχραιμία του μπορεί να κάνει ένα ολόκληρο σπίτι άνω κάτω. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτοί που φαίνεται, ότι διαχειρίζονται καλύτερα ένα τέτοιο ξέσπασμα, είναι οι μπαμπάδες.

Σε μία νέα μελέτη, όπου συμμετείχαν 1000 μαμάδες και 1000 μπαμπάδες παιδιών από 0-4 ετών, στο διάστημα 24 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου 2023, διαφωνούσαν κάθε μέρα σχετικά με τα παιδιά τους.


Τι έδειξε η μελέτη

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Baby Magic, κατέδειξε, ότι οι μπαμπάδες διαχειρίζονται καλύτερα το ξέσπασμα του παιδιού τους σε ποσοστό 45% έναντι 42%. Κι ενώ οι μπαμπάδες έχουν αυτή τη μαγική ικανότητα να ηρεμούν ένα θυμωμένο παιδί, οι μισοί από τους γονείς που ρωτήθηκαν, είπαν, ότι μοιράζονται την ανατροφή εξίσου.

Όταν οι γονείς βγάζουν λευκή σημαία με τα επίμονα νήπια τους, οι μαμάδες ήταν πιο πιθανό από τους μπαμπάδες να αντιμετωπίσουν συμβιβασμούς πριν τον ύπνο (59% έναντι 48%), ενώ οι μπαμπάδες διαπραγματεύονται περισσότερο την ώρα του μπάνιου (37% έναντι 28%).

Οι γονείς ερωτήθηκαν επίσης σχετικά με τα προβλήματα των παιδιών και τη συχνότητα που αφήνουν τους γονείς να καθαρίσουν μόνοι τους. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο μέσος γονιός καθαρίζει τουλάχιστον μία φορά τη μέρα ένα χάος που έχει προκαλέσει το παιδί τους.

Τα χυμένα τρόφιμα, τα υπολείμματα του φαγητού και η βρομιά από το παιχνίδι είναι οι τρεις πιο συνηθισμένες ακαθαρσίες που πρέπει να βάλουν σε τάξη οι γονείς. Και πιθανώς, αυτός έιναι και ο λόγος που το 50% των γονέων ντρέπονται για τα ακατάστατα σπίτια τους.