Χρειάζεται να βγαίνουν βόλτα τα μικρά σκυλιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χρειάζεται να βγαίνουν βόλτα τα μικρά σκυλιά


Πρώτα απ’ όλα, ναι, είναι σημαντικό να βγάζετε βόλτα έναν μικρό σκύλο


Τα σκυλιά που δεν έχουν επαρκή δραστηριότητα μπορεί να παρουσιάσουν ψυχικά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς αλλά και παχυσαρκία. 

Τα μικρά σκυλιά είναι πιο επιρρεπή σε καρδιακά προβλήματα και παχυσαρκία από ό,τι τα μεγάλα σκυλιά και η καθημερινή άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων και να παρατείνει τη ζωή του σκύλου σας.


Η βόλτα των μικρών σκύλων είναι εξίσου σημαντική με αυτή των μεγάλων


Εκτός από τα θέματα σωματικής υγείας, όλα τα σκυλιά χρειάζονται πνευματική διέγερση για να αποφύγουν τα προβλήματα συμπεριφοράς που προκαλούνται από την πλήξη. 

Όταν βγάζετε το σκύλο σας έξω για βόλτα, του δίνετε την ευκαιρία να εξερευνήσει μια πληθώρα νέων πραγμάτων. 

Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της επιθετικότητας, του φόβου, του άγχους και της υπερκινητικότητας στο μικρό σας σκύλο.

Ένας σύντομος περίπατος με τον μικρό σας σκύλο καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλαπλών προβλημάτων υγείας, όπως προβλήματα αρθρώσεων, μυϊκά προβλήματα, καρδιακά προβλήματα, ψώρα και άλλες ασθένειες.

Η βόλτα μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για αυτούς. Τα κοντά τους πόδια μπορεί να φαίνονται σαν να δυσκολεύονται, αλλά κάθε σκύλος χρειάζεται λίγη άσκηση για να παραμείνει υγιής και ευτυχισμένος.


Ιδιοκτήτες μικρών σκύλων έχουν προσέξει ότι η βόλτα τους βοήθησε να ηρεμήσουν.

Επιπρόσθετα η βόλτα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της ιδιοσυγκρασίας τους και να κάνει το σκύλο σας καλύτερο σύντροφο.



Πόσο μακριά και πόση ώρα πρέπει να διαρκεί η βόλτα με έναν μικρό σκύλο

Ένας μικρός σκύλος χρειάζεται περίπου μισή ώρα βόλτα για να διατηρήσει την καλή υγεία του. Μπορείτε να μοιράσετε αυτόν τον χρόνο σε δύο 15λεπτους περιπάτους.

Ο μικρός σας σκύλος χρειάζεται καθημερινές βόλτες για να παραμένει υγιής και να ελέγχει το βάρος του. Αλλά και η υπερβολή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, οπότε το να κρατάτε το μέτρο είναι το σημαντικότερο. 

Τα μικρά σκυλιά, όπως τα μπουλντόγκ και τα παγκ έχουν πολύ μικρά πρόσωπα και οι κοντές μουσούδες τους περιορίζουν τη ροή του αέρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπερθερμανθούν πολύ γρήγορα αν βρίσκονται έξω για πολύ ώρα.

Όταν σκέφτεστε πόσο χρόνο και πόσο μακριά θα βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη την ηλικία και το επίπεδο υγείας του σκύλου σας. Αυτοί οι παράγοντες θα καθορίσουν πόσο χρόνο θα πρέπει να περνάει ο σκύλος σας σε καθημερινές βόλτες.


Τι να κάνετε αν συναντήσετε ένα μεγαλύτερο σκύλο στη βόλτα σας

Είναι φυσικό να ανησυχείτε για την ασφάλεια του μικρού σας σκύλου κατά τη διάρκεια της βόλτας. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου μεγαλύτερα σκυλιά πλησιάζουν με άγριες διαθέσεις ένα μικρό σκυλί, μερικές φορές μάλιστα, τραυματίζοντας το.

Το ασφαλέστερο είναι να σηκώσετε τον σκύλο σας και να τον πάρετε αγκαλιά. Έτσι θα τον προστατεύσετε. Σημαντικό είναι να μην συμπεριφέρεστε ανήσυχα ή φοβισμένα. Είναι καλύτερο να ενεργείτε με ψυχραιμία, ώστε να δείχνετε ότι έχετε τον έλεγχο της κατάστασης.

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα μικρά σκυλιά, συναντώντας έναν μεγαλύτερο, να φοβηθούν και να το βάλουν στα πόδια. 

Για αποφυγή των χειρότερων, φροντίστε ο σκύλος σας να έχει τσιπ με τα στοιχεία του, σε περίπτωση που χαθεί.

mypet.gr