Εκδήλωση με τη συμμετοχή σχολείων που φιλοξενούν προσφυγόπουλα - Παρών το ΕΠΑΛ Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδήλωση με τη συμμετοχή σχολείων που φιλοξενούν προσφυγόπουλα - Παρών το ΕΠΑΛ Βασιλικών


Στην τελική εκδήλωση για τη σχολική χρονιά 2022-2023 του HUB Α προγράμματος «Σχολεία για όλους-– Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» συμμετείχε ο δήμος Θέρμης. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία, με φορέα υλοποίησης του έργου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC).

Η εκδήλωση είχε ως θέμα «Ποιος είμαι, πού βρίσκομαι, τι ονειρεύομαι!» και συμμετείχαν σχολεία που φιλοξενούν προσφυγόπουλα όπως: 
  • το ΕΠΑΛ Βασιλικών, 
  • το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, 
  • το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 
  • το Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Αν. Θεσσαλονίκης, 
  • το 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. 

Παρευρέθηκαν οι οργανωτές, άνθρωποι των EEA Grants, του EWC, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, και Παιδείας και Θρησκευμάτων. 


Τον δήμο Θέρμης εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Στυλιανός Αποστόλου.

Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). 

Το πρόγραμμα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021.

 Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. 

Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.

«Τα αποτελέσματα εφαρμογής του έργου «Σχολεία για Όλους» είναι εξαιρετικά, αφού διαφορετικές γλώσσες, θρησκείες, νοοτροπίες μπορούν και συνεργάζονται αρμονικά στο χώρο της εκπαίδευσης¨, δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στο δήμο Θέρμης φοιτούν προσφυγόπουλα στο δημοτικό σχολείο Αγίου Αντωνίου και στο ΕΠΑΛ Βασιλικών.