Με ποδήλατο στον δρόμο - Τι ισχύει - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με ποδήλατο στον δρόμο - Τι ισχύει



Οι 50άρηδες oι 40άρηδες και οι 30άρηδες οδηγοί οχημάτων είναι μάλλον δύσκολο να δουν στο άμεσο μέλλον ποδηλατικές υποδομές και δίκτυα ποδηλατόδρομων.
Έχουμε επίσημες και αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να κινούνται τα ποδήλατα στον δρόμο και ποιες είναι οι πινακίδες σήμανσης που αφορούν το ποδήλατο, κι ας μην έχουμε ποδηλατόδρομους και δίκτυα ποδηλατόδρομων στις ελληνικές μεγαλουπόλεις!

Αυτό είναι ακόμη ένα ελληνικό παράδοξο που αφορά το ποδήλατο και τη μετακίνηση με ποδήλατο στη χώρα μας!

Τις οδηγίες και όλα τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που αφορούν το ποδήλατο μπορείτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα στην ιστοσελίδα (https://www.yme.gov.gr/metafores/podilata/item/10213) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ). Μπορείτε να μάθετε δηλαδή όλα όσα αφορούν τη συνύπαρξη ποδηλάτου με τα υπόλοιπα οχήματα καθώς και όλα τα σχετικά άρθρα του ΚΟΚ.

Αλλά για να μπούμε λίγο στην ουσία, αυτό το πλούσιο και ενδιαφέρον ενημερωτικό υλικό του ΥΜΕ στην πραγματικότητα δεν απευθύνεται στους σημερινούς οδηγούς αλλά στους…πολύ μελλοντικούς. Εκεί απευθύνεται. Στα παιδιά που μετά από 10, 20,30 χρόνια, ενδέχεται να δουν ποδηλατικές υποδομές στις ελληνικές πόλεις. Γιατί; Κακά τα ψέματα, οι σημερινοί ενήλικες πολίτες της Ελλάδας, οι 50άρηδες oι 40άρηδες και οι 30άρηδες οδηγοί οχημάτων είναι μάλλον δύσκολο να δουν στο άμεσο μέλλον ποδηλατικές υποδομές και δίκτυα ποδηλατόδρομων.

Aς είναι όμως.

Η προσπάθεια του Υπουργείου είναι πάντως χρήσιμη. Κρατήστε και δείξτε στα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, και τα ανίψια σας τα σήματα, τις πινακίδες και τις οδηγίες του ΚΟΚ που αφορούν το ποδήλατο. Θα τα χρειαστούν. Γιατί δεν μπορεί, έστω και αργά, θα αντιληφθούμε στην Ελλάδα, ότι το ποδήλατο είναι λύση στο κυκλοφοριακό. 
Είναι η απάντηση για ένα περιβάλλον πιο ποιοτικό.