Μυστήριο με 5χρονο: Εξαφανίστηκε μετά τον σεισμό στην Τουρκία και βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στην Ολλανδία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μυστήριο με 5χρονο: Εξαφανίστηκε μετά τον σεισμό στην Τουρκία και βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στην ΟλλανδίαΜεγάλη απορία προκαλεί το γεγονός πως ένα 5χρονο παιδί που αγνοούνταν μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους της Ολλανδίας, 1500 μίλια μακρυά από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν πως τους είπε ότι είναι από την Τουρκία και πως έχασε το σπίτι του από τον εγκέλαδο που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον σημείωσαν πως ο ανήλικος περιπλανιόταν στην πόλη μόνος του και μιλούσε μόνο τουρκικά.

Στο αστυνομικό τμήμα, ο 5χρονος συνομίλησε με Τούρκο αστυνομικό και του είπε πως οι γονείς του βρίσκονται ακόμη στην Τουρκία και πως είχαν τραυματιστεί από τον σεισμό.

Το παιδί βρίσκεται πλέον στα χέρια των κοινωνικών λειτουργών και αργότερα θα μεταφερθεί σε δομή προστασίας ανηλίκων.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς το παιδί έφτασε στην Ολλανδία και η τουρκική πρεσβεία στη Χάγη ζήτησε από το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Αξιωματούχος της τουρκικής πρεσβείας κατήγγειλε ότι οι ολλανδικές αρχές δεν τους είχαν ενημερώσει για το αγόρι, λέγοντας: «Φαίνεται ότι το παιδί δεν είναι Ολλανδός, επειδή μιλάει μόνο τουρκικά. Δώσανε πληροφορίες στις ολλανδικές κοινωνικές υπηρεσίες όταν θα έπρεπε να είχαν επικοινωνήσει μαζί μας».

Η Ομάδα Πολιτικού Συντονισμού Καταστροφής-Παιδιού, που σχηματίστηκε μετά τον σεισμό στην Τουρκία, έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την εμπορία παιδιών που σημειώθηκε στον απόηχο της καταστροφής.

Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ έπληξε την Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας πάνω από 50.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100.000 μόνο στην Τουρκία.

Υπολογίζεται ότι επλήγησαν 14 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 16 τοις εκατό του πληθυσμού της Τουρκίας. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών τη νύχτα, πολλοί άνθρωποι που είχαν επιζήσει από την αρχική κατάρρευση των σπιτιών τους πέθαναν από υποθερμία ενώ περίμεναν τους διασώστες να τους απεγκλωβίσουν από τα ερείπια.