Πριν από ακριβώς 40 χρόνια, ο κόσμος είδε για πρώτη φορά το Moonwalk του Μάικλ Τζάκσον - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πριν από ακριβώς 40 χρόνια, ο κόσμος είδε για πρώτη φορά το Moonwalk του Μάικλ Τζάκσον


Ο Μάικλ Τζάκσον ερμηνεύοντας το «Billie Jean» στο σόου «Motown 25: Yesterday, Today, Forever», που προβλήθηκε στις 16 Μαΐου 1983


Στις 16 Μαΐου 1983, πριν από ακριβώς 40 χρόνια, ο Άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι… χορεύοντας. 

Ο κόσμος είδε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το περίφημο Moonwalk του Μάικλ Τζάκσον, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γράφτηκε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ποπ μουσικής.

Ο Τζάκσον αποκάλυψε τη χορευτική κίνηση που έκανε αίσθηση ερμηνεύοντας την επιτυχία του «Billie Jean» στο «Motown 25: Yesterday, Today, Forever», ένα τηλεοπτικό σόου που γιόρταζε τα 25 χρόνια της Motown, της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας από την οποία ξεκίνησε και η καριέρα του ίδιου, με τους Jackson 5.

Και μαζί με τον χορό που έγινε σήμα κατατεθέν του, στην εμφάνιση αυτή «χτίστηκε» και η υπόλοιπη εικόνα που τον έκανε σούπερ σταρ τα επόμενα χρόνια: τα αστραφτερά ρούχα και οι λευκές κάλτσες που ήταν ασορτί με το ένα γάντι που φορούσε στο (αριστερό τότε, δεξί αργότερα) χέρι του.


Η εκπομπή είχε μαγνητοσκοπηθεί λίγες εβδομάδες πριν, στις 25 Μαρτίου. Τότε ήταν ένα μικρό κοινό που είδε τον Τζάκσον να κάνει για πρώτη φορά το Moonwalk, αλλά στις 16 Μαΐου το έμαθαν εκατομμύρια κόσμου μέσα από τις τηλεοράσεις τους.

Ο συγκεκριμένος χορός, κατά τον οποίο ο χορευτής γλιστράει τα πόδια του έτσι ώστε να δείχνει ότι περπατάει προς τα μπροστά ενώ πηγαίνει προς τα πίσω, είχε καταγραφεί για πρώτη φορά πίσω στη δεκαετία του 1930, σε μια πρώιμη μορφή που ο τραγουδιστής και χορευτής Καμπ Κάλογουεϊ αποκαλούσε The Buzz.

Το 1943 ο Μπιλ Μπέιλι χορεύοντας κλακέτες στην ταινία «The Cabin in the sky» έκανε την κίνηση backslide που ήταν πολύ κοντά στο Moonwalk, και 12 χρόνια αργότερα η κάμερα την κατέγραψε στη σκηνή του Apollo Theatre στη Νέα Υόρκη, όταν τη χρησιμοποίησε για να αποχωρήσει από τη σκηνή (μετά το δεύτερο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί):


Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν όμως εκείνος που έκανε την κίνηση γνωστή σε όλο τον κόσμο, και μάλιστα ταυτίστηκε τόσο πολύ μαζί της, που ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του το 1988 ήταν «Moonwalk», ενώ την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε και στην ταινία «Moonwalker».


cnn.gr