Ήρθε στη Θεσσαλονίκη για 4 ώρες το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» – Σε Βεργίνα και Δίον οι περισσότεροι επιβάτες του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη για 4 ώρες το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» – Σε Βεργίνα και Δίον οι περισσότεροι επιβάτες του


Μεταφέροντας 483 επιβάτες, κυρίως Αμερικάνους, αλλά και Βαλκάνιους και Ευρωπαίους, κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» προερχόμενο από τον Πειραιά.


Αρκετοί από τους επιβάτες του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου επρόκειτο να επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ οι υπόλοιποι «ψήφισαν» την περιήγησή τους στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Το κρουαζιερόπλοιο μετά από τέσσερις ώρες επρόκειτο να σαλπάρει στις 7.00 το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Το «Celestyal Crystal», θα δέσει φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 31 φορές, με την επόμενο άφιξή του στην πόλη να είναι προγραμματισμένη για τις 21 Μαΐου 2023, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ.

Μάλιστα, το «Celestyal Crystal», με βάση τα σημερινά στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, είναι το κρουαζιερόπλοιο, με την άφιξη του οποίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. 

Στην τελευταία προγραμματισμένη για φέτος άφιξή του, θα ρίξει άγκυρα στον Θερμαϊκό γύρω στις 8.00 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις τρεις μετά το μεσημέρι για τη Σμύρνη.

Με τα σημερινά δεδομένα, για το 2023 έχουν επιβεβαιωθεί 69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 22 εταιρείες, πέντε εκ των οποίων, μάλιστα, ενέταξαν στο πρόγραμμά τους την πόλη για πρώτη φορά. 

«Η κρουαζιέρα είναι ένα δυναμικό προϊόν και ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος υπάρχουν αυξομειώσεις στον προγραμματισμό των αφίξεων στο λιμάνι της πόλης», επισήμανε στέλεχος της ΟΛΘ ΑΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσαν 61 κρουαζιερόπλοια, από 17 το 2021, ενώ πέρυσι η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου, και το τελευταίο «έδεσε» στις 22/12/2022.

Τονίζεται δε ότι από το 2021, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. 

Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό -τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες όσο και από κάθε χώρα που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη- και επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.


boreiosellas.gr