Πολιτική Προστασία Θέρμης - Απολογισμός δράσεων Ομάδας - Από 22 Απριλίου μέχρι 13 Μαΐου» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πολιτική Προστασία Θέρμης - Απολογισμός δράσεων Ομάδας - Από 22 Απριλίου μέχρι 13 Μαΐου»




«Δράσεις Ομάδας - Από 22 Απριλίου μέχρι 13 Μαΐου»
Η ομάδα μας επέστρεψε δριμύτερη από τις διακοπές του Πάσχα και πραγματοποίησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μια πληθώρα υγειονομικών καλύψεων με ποικίλες εκδηλώσεις. 

Βρέθηκε δύο φορές στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για να καλύψει υγειονομικά την πολιτιστική εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, όπως και από μία φορά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στην Αγορά Μοδιάνο για τον ίδιο σκοπό. Επίσης κάλυψε υγειονομικά το 17ο Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη και τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σχολών του Δήμου Θέρμης που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 5 μέχρι τις 7 Μαΐου. Παράλληλα δε σταμάτησε να καλύπτει υγειονομικά τα καθιερωμένα παιχνίδια ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης.

Πέραν των υγειονομικών καλύψεων, η ομάδα μας συνέχισε να εκπαιδεύει τα μέλη της πραγματοποιώντας μία εκπαίδευση για τους χειριστές του κέντρου επιχειρήσεων της και τρεις για το Τμήμα Σχοινοδιάσωσης πάνω σε θέματα κόμπων και τεχνικών καταρρίχησης. 
Οι εκπαιδεύσεις σχοινοδιάσωσης πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τα μέλη των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας. Παράλληλα στον τομέα των δράσεων- εκπαιδεύσεων, πραγματοποίησε εκπαίδευση σε γονείς και εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Θέρμης, αλλά και του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής πάνω στις πρώτες βοήθειες.

Επίσης, η ομάδα μας συμμετείχε στο 1ο Πανόραμα Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που διεξήχθη στο πάρκο δενδροφυτείας Συκεών από τις 8 μέχρι τις 11 Μαΐου και πραγματοποίησε επίδειξη στα αντικείμενα δασοπυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών και κάρπας σε μαθητές και πολίτες που παρευρέθηκαν στο σημείο.

Μέλη της ομάδας παρευρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση της "ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ" προς τιμήν των Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης και Ασφάλειας των διοργανώσεων 2021-2022 και βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στα δρώμενα. 
Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΟΝ και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Επίσης, μέλη της παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ερυθρού Ελληνικού Σταυρού, Dr Ατνώνιο Αυγερινό στην τελετή επάθλων απονομής αρετής «Κλειώς Μισιρλόγλου», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

Τέλος, έχοντας ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και μαζί της και οι ετοιμότητα των εθελοντών της, την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 23:00 εθελοντής της ομάδας μας εντόπισε πυρκαγιά εν υπαίθρω όπισθεν του γηπέδου Τριαδίου. Ακολούθησε αναγνώριση, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά αφορούσε ελεγχόμενη καύση απορριμμάτων σε ποιμνιοστάσιο. Έγιναν συστάσεις και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της ομάδας:

Σάββατο 22/4, υγειονομική κάλυψη πολιτιστικής εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στις 18:00-00:00. Η κάλυψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΘ.Ελ.Ο.Δ. Δρυμού.






Κυριακή 23/4, υγειονομική κάλυψη πολιτιστικής εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στις 19:30-00:00. Στη συναυλία συμμετείχε η ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, η Γλυκερία, ο Βασίλης Λέκκας και άλλοι ερμηνευτές. Την ομάδα συνέδραμαν και δύο εθελοντές της ΕΘ.Ελ.Ο.Δ. Δρυμού.


Τετάρτη 26/4, εκπαίδευση εκπαιδευτικών και γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Θέρμης με θέμα "Πρώτες Βοήθειες".









Κυριακή 30/4, υγειονομική κάλυψη 17ου Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη, στις 7:45-14:00.









Κυριακή 30/4, υγειονομική κάλυψη ποδοσφαίρου ΑΠO ΘερμαΪκού Θέρμης στη Θέρμη, στις 16:00.




Τετάρτη 3/5, εκπαίδευση Τμήματος Σχοινοδιάσωσης πάνω σε θέματα κόμπων και τεχνικών καταρρίχησης στην έδρα εκπαίδευσης της ομάδας,στις 19:00.


Παρασκευή 5/5, υγειονομική κάλυψη ανδρικού αγώνα καλαθοσφαίρισης του ΘερμαΪκού Θέρμης,στο ΔΑΚ Θέρμης στις 21:45.



Σάββατο 6/5, υγειονομική κάλυψη παραστάσεις των τμημάτων μπαλέτου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.








Δευτέρα 8/5, συμμετοχή της ομάδας μας στο πρώτο Πανόραμα Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που διεξήχθη στο πάρκο δενδροφυτείας Συκεών.






Τετάρτη 10/5, συμμετοχή της ομάδας μας στο πρώτο Πανόραμα Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που διεξήχθη στο πάρκο δενδροφυτείας Συκεών.


Σάββατο 13/4, υγειονομική κάλυψη πολιτιστικής εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Μοδιάνο, στις 11:30-15:30.




ppthermis.eu