Το κόμμα που πήρε μόλις… μια ψήφο στις εκλογές του 2012 και του 2015 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το κόμμα που πήρε μόλις… μια ψήφο στις εκλογές του 2012 και του 2015




Ο ιδρυτής του «χάριζε» χρέη και οικόπεδα στον ελληνικό λαό

Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 μετείχαν συνολικά 21 κόμματα. Ένα απ’ αυτά πέτυχε το… ακατόρθωτο, να λάβει μόλις μια ψήφο! 

Πρόκειται για ένα κόμμα με όνομα σιδηρόδρομο καθώς είχε τον τίτλο: «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος. Για συντομία, απλά ΠΑΕΚΕ.

Ιδρυτής του ήταν ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης, γεννηθείς το 1930 σε ένα ορεινό χωριό της Κοζάνης, τον Σιδερά. Δημιούργησε τον πολιτικό φορέα το 1999. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος παλαιότερα στη Lifo (σ.σ. πρόκειται για συνέντευξη του 2015, όταν εκείνος ήταν 87 ετών), 

το 1998 πουλήθηκε η Ελλάδα σε ανώνυμες εταιρείες με υπογραφές Σημίτη, Στεφανόπουλου, υπουργών κ.λπ. για 2 δισεκατομμύρια δραχμές. 
Πώς θα ζήσουμε, ρε, όταν η γη μας είναι πουλημένη; Αν δεν πολιτευτώ εγώ, ποιος θα πολιτευτεί; Μου πήραν 80.000 στρέμματα το ’98 και τα πούλησαν ο υπουργός Γεωργίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Όταν λέω «χαρίζω οικόπεδα από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη» το εννοώ, δεν βλέπεις πόσα μένουν ακαλλιέργητα; Μόλις βγω, θα τα αγοράσω και θα τα κάνω οικόπεδα. Αν αύριο μπω στη Βουλή, θα απελευθερώσω όλα τα επαγγέλματα.

Ο λόγος του σε αρκετά σημεία δεν έχει ειρμό και συνδέσει γεγονότα, ονόματα και ημερομηνίες με τέτοιον τρόπο που σε κάποια σημεία αδυνατείς να τον παρακολουθήσεις, 


«Ήρθα για το κόμμα στην Αθήνα, άνοιξα πολιτικό γραφείο στην Αιόλου. Φύγαμε από την έδρα του κόμματος στην εθνική οδό Γρεβενών. 
Από εκεί μας κυνήγησαν και τώρα το έχουν β’ γραμμή πολέμου, στρατόπεδο τρομοκρατίας. Εμπόριο ναρκωτικών. Το αεροπλάνο που απογειώθηκε από τον Κορυδαλλό προσγειώθηκε στην ταράτσα τη δική μου. Για τον Μαζιώτη σου λέω. Τα έχω γραμμένα. 
Ξέρανε ότι το κτίριο το δικό μου έχει επάνω στην ταράτσα ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι. 
Δεν έριξα πλάκα, έκανα ένα κιόσκι, το πάτωσα με ξύλα και κατεβαίνω με σκάλα στο έδαφος. Επειδή πολιτεύομαι, έχω εχθρούς. Πώς θα φυλαχτώ εγώ αν με χτυπήσουν; 
Μυαλό χρειάζεται για να ζήσεις, μυαλό χρειάζεται για να πολιτευτείς, μυαλό χρειάζεται για να πολεμήσεις. Δεν έχεις μυαλό στον πόλεμο; Σκοτώνεσαι. Δεν έχεις μυαλό στην πολιτική; Καταστρέφεις την πατρίδα σου» έχει πει.

Να σημειωθεί τέλος ότι το κόμμα του Μιλτιάδη Τζαλαζίδη είχε λάβει μόλις μια ψήφο σε όλη την επικράτεια και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 αλλά μάλλον δεν ήταν η δική του. Σύμφωνα με τον ίδιο, «εκνευρίστηκα και αποχώρησα από το εκλογικό τμήμα, επειδή δεν μου έδωσαν επικυρωμένο ψηφοδέλτιο. Πήρα την ταυτότητα κι εξαφανίστηκα».

Γεώργιος Σαρρής -newsbeast.gr