Γέμισε αρώματα και βότανα το 1ο δημοτικό σχολείο Καρδίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γέμισε αρώματα και βότανα το 1ο δημοτικό σχολείο Καρδίας



Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιήθηκε στο 1ο δημοτικό σχολείο της Καρδίας. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Αρωματίζω» που έχει ως στόχο την γνωριμία των παιδιών των τριών τελευταίων τάξεων με τα αρωματικά φυτά, την παρασκευή αρωμάτων με αιθέρια έλαια, τη δημιουργία κήπου στο σχολείο, και την πρακτική ανθοδετικής με αρωματικά φυτά. 

Μέσα από αυτή τη δράση τα παιδιά είχαν μάλιστα την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους υπέροχες ανθοδέσμες – δώρο στις μητέρες τους, ανήμερα της γιορτής της μητέρας.



Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, είναι μια κατηγορία φυτών διαδεδομένη στον ελληνικό χώρο. Βρίσκονται αυτοφυή σε περιοχές της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται η καλλιέργειά τους καθώς έχουν σημαντική εμπορική αξία. 

Το κύριο θέμα του συγκεκριμένου προγράμματος αφορούσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στη γνωριμία των μαθητών με τα κυριότερα αρωματικά φυτά και βότανα της ελληνικής γης, με έμφαση σε αυτά του τόπου μας.


Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, γνώρισαν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους, εκτίμησαν τα οφέλη από τη χρήση τους στη διατροφή και την υγεία.