Διήμερο μαθητικό Φεστιβάλ 13 και 14 Μαΐου στο 1ο Γυμνάσιο Μίκρας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διήμερο μαθητικό Φεστιβάλ 13 και 14 Μαΐου στο 1ο Γυμνάσιο Μίκρας

 

//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης

Με πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων) διοργανώνεται το διήμερο μαθητικό Φεστιβάλ με θέμα «Το σχολείο των ονείρων μου: Τα Δημοκρατικά σχολεία ως αντίδοτο στην έλλειψη ενδιαφέροντος, στη βία και στις εξαρτήσεις». 

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου, 17.00-21.00, στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Μίκρας. 

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βιωματικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις συμμετοχικού σχεδιασμού, θέατρο, χορό, βόλεϊ, συναυλία, λογοτεχνία, video, κινηματογράφο, graffiti και άλλες δραστηριότητες

Οφείλουμε όλοι να ακούμε τις φωνές των παιδιών που δεν ακούγονται, να μάθουμε πως οι συλλογικές συζητήσεις μπορούν να γίνουν αποτελεσματικές, αλλά και πως δημιουργούμε μέσα από τη συμμετοχή όσα ονειρευόμαστε.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα εξεταστούν επίσης σημαντικά ζητήματα όπως η ποιοτική παιδεία για όλους/ες, η βία (λεκτική/ψυχολογική/σωματική) και οι εξαρτήσεις καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους μέσα από τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση.

Διοργανωτές του μαθητικού Φεστιβάλ είναι η Ομάδα για τα Δημοκρατικά Σχολεία, μαθητών/τριών, καθηγητών/τριών, γονέων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών του Δήμου Θέρμης: Δρ. Ν. Τσελεπή και Σ. Κυπριανίδου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μίκρας, του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου – Δημήτρης Ζουλφάκος, σε συνεργασία με την Ένωση των Συλλόγων Γονέων Μαθητών Μαθητριών Δήμου Θέρμης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του εργαστηρίου «Μελέτη Συλλογικών Πρακτικών για τον Χώρο και την Ανάπτυξη» του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του εργαστηρίου «Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αρωγοί του Φεστιβάλ είναι ο δήμος Θέρμης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου.