Λιβάδι: Το Σάββατο 10 Ιουνίου τα εγκαίνια του ΚΕΠΕΑ Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λιβάδι: Το Σάββατο 10 Ιουνίου τα εγκαίνια του ΚΕΠΕΑ Θέρμης


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 ορίστηκαν να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) του Δήμου Θέρμης στο Λιβάδι. 

Η τελετή των εγκαινίων θα αρχίσει στις 11:00 και περιλαμβάνει την τέλεση της Ιερής Ακολουθίας του αγιασμού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιερής Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Δωρόθεο, χαιρετισμούς επισήμων, εκπαιδευτικά δρώμενα και ξενάγηση στον οικισμό του Λιβαδίου.

Ή ίδρυση του ΚΕ.Π.Ε.Α. του Δήμου Θέρμης στο Λιβάδι έγινε το 2019 και η στελέχωση και λειτουργία του άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Στεγάζεται σε κτίριο του δήμου, ενώ επίκειται και η λειτουργία του ξενώνα για τη φιλοξενία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το ΚΕΠΕΑ μαθητές από περίπου 50 σχολεία, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Σκοπός της ίδρυσης και της λειτουργίας του ΚΕΠΕΑ είναι η αναβάθμιση του επιπέδου και η βελτίωση της ποιότητας της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και η ενίσχυση της ευαισθησίας του πληθυσμού για την εκτίμηση και τον σεβασμό του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος.

Στην τελετή αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των πολιτικών, δημοτικών και κοινοτικών αρχών του νομού Θεσσαλονίκης, μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης καθώς και οι κάτοικοι του Λιβαδίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.