H AEGEAN "απογειώνει" το «Μακεδονία» – Τα 33 απευθείας δρομολόγια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H AEGEAN "απογειώνει" το «Μακεδονία» – Τα 33 απευθείας δρομολόγια


Με 22 προορισμούς εξωτερικού και 13 εσωτερικού ενισχύει τα δρομολόγια στο ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' η AEGEAN


Συνάντηση με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδας και των Ιονίων νήσων είχαν ο κ. Στέφανος Σαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας Κύπρου και Βαλκανίων της AEGEAN και η κ. Ειρήνη Σιδηροπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Β. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Βαλκανίων της εταιρείας. 

Στο επίκεντρο στο δείπνο που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της AEGEAN για την έναρξη της θερινής περιόδου, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, βρέθηκαν για το νέο, ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη και τη διαρκή επένδυση της εταιρείας στον προορισμό, την αύξηση της επιβατικής κίνησης ήδη από το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιά, τη συνεργασία με την ταξιδιωτική αγορά και την εξαιρετική δυναμική της ευρύτερης περιοχής να αναδειχτεί σε ελκυστικό προορισμό όλο το χρόνο, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν. 

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην επιβατική κίνηση εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2023, ένα από τα παραδοσιακά ασθενέστερα τρίμηνα του έτους, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μεγάλη επένδυση της AEGEAN στο δίκτυο και τις διαθέσιμες θέσεις από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό της πόλης αλλά και συνολικά της περιοχής. 

H αποτελεσματική συνεργασία της AEGEAN με την ταξιδιωτική αγορά, τους τουριστικούς, παραγωγικούς αλλά και θεσμικούς φορείς ενισχύουν τη δυναμική της περιοχής και την προσπάθεια όλων μας για να καθιερωθεί η περιοχή σε ελκυστικός προορισμός σε όλη τη διάρκεια του χρόνου
δήλωσε ο κ. Στέφανος Σαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας Κύπρου και Βαλκανίων της AEGEAN. Παράλληλα ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής αγοράς για τη διαχρονική στήριξη στην εταιρεία, την εξαιρετική συνεργασία και την κοινή προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και κυρίως για τη γρήγορη ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης μετά το τέλος αυτής. 

Από την πλευρά της η κ. Ειρήνη Σιδηροπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Β. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Βαλκανίων σημείωσε: 
Η AEGEAN φέτος θα επιχειρεί σε περισσότερους προορισμούς από ποτέ και η Θεσσαλονίκη, η 2η μεγαλύτερη βάση της, διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο απευθείας προορισμών στην ιστορία της. 

Με 22 προορισμούς εξωτερικού και 13 εσωτερικού η AEGEAN συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή όλο το χρόνο ενισχύοντας και άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός τουρισμός κά . 

Η επένδυση στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης ξεπερνάει φέτος τα 3 εκατομμύρια προσφερόμενες θέσεις και κοινός μας στόχος, μαζί με την ταξιδιωτική αγορά της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, είναι να μεταφέρουμε όσο το δυνατό περισσότερους επιβάτες, να διατηρήσουμε περισσότερα δρομολόγια και για τη χειμερινή περίοδο και γιατί όχι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και για νέες συνδέσεις


Στη εκδήλωση προσκλήθηκαν περισσότερα από 50 κορυφαία ταξιδιωτικά πρακτορεία από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου καθώς και στελέχη από την ομάδα πωλήσεων της AEGEAN τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και τις κεντρικοποιημένες υπηρεσίες υποστήριξης στην Αθήνα.  
Συμπληρωματικά στοιχεία 

Το 1ο τρίμηνο του 2023, η επιβατική κίνηση εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, καταγράφηκε αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το 2019 και κατά 107% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Το χειμώνα 2022-2023 ξεκίνησαν και διατηρήθηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο απευθείας δρομολόγια προς Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλες και Ζυρίχη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη σε city break προορισμό. 

Η AEGEAN τη φετινή χρονιά θα προσφέρει περισσότερες από 3 εκατομμύρια θέσεις συνολικά στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης, αυξημένες κατά 19% σε σχέση με το 2019 και κατά 500 χιλιάδες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Σχεδόν οι μισές από αυτές αφορούν στο δίκτυο εξωτερικού το οποίο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο με απευθείας πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Το δίκτυο της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 33 απευθείας δρομολόγια, 22 εξωτερικού και 13 εσωτερικού. 

Το πρόγραμμα απευθείας δρομολογίων εξωτερικού της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 22 προορισμούς σε 12 χώρες (9 προορισμούς προς Γερμανία, 3 προς Ιταλία, και 1 προς Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ελβετία, Βέλγιο, Κύπρο, Αρμενία και Γεωργία) με τις πτήσεις προς Βαρκελώνη, Βενετία, Κολονία Τυφλίδα και Γιερεβάν να εκκινούν για πρώτη φορά τις προσεχείς εβδομάδες και να αποτελούν τους 5 νέους προορισμούς που προστέθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. 

Συγκεκριμένα η AEGEAN πετάει προς: Ρώμη, Ζυρίχη, Βερολίνο, Μιλάνο, Τελ Αβίβ, Αμβούργο, Βρυξέλες, Ντυσελντορφ, Λάρνακα, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Παρίσι , Βαρκελώνη, Βενετία, Κολονία Τυφλίδα και Γιερεβάν. 

Το πρόγραμμα εσωτερικού περιλαμβάνει δρομολόγια προς Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Λήμνο, Σάμο και Ικαρία. To αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βάση της AEGEAN σε επιβατική κίνηση και δραστηριότητα όλο το χρόνο και μεταφέρει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. 

Από τη βάση της Θεσσαλονίκης η AEGEAN εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησε και εξακολουθεί να υλοποιεί το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα συστηματικής χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF). 

Σήμερα όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού που αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη εφοδιάζονται με SAF κάνοντας πράξη τη δέσμευση της AEGEAN για περισσότερο πράσινες, περισσότερο βιώσιμες μεταφορές. 

Δίκτυο 2023 Η AEGEAN στο συνολικό πρόγραμμα του 2023, θα επιχειρεί με 76 αεροπλάνα και θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, με 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019. 

Η AEGEAN θα επιχειρεί σε 161 προορισμούς σε 46 χώρες με 264 απευθείας δρομολόγια και έχει παραλάβει ήδη 3 από τα 9 νέα αεροσκάφη Airbus 320/321 neo που είναι προγραμματισμένα για το 2023, φτάνοντας ήδη τα 22 από τα 46 συνολικά Airbus 320/321 neo που έχει σε παραγγελία.